ΕΛΛΑΔΑ

Προς επαναξιολόγηση 60.000 αιτήσεις για το μέρισμα

Προς επαναξιολόγηση 60.000 αιτήσεις για το μέρισμα

O υφυπουργός εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, αποκάλυψε ότι ήδη έχει σταλεί στους δικαιούχους ενημέρωση για τα προβλήματα που παρατηρούνται στις αιτήσεις τους προκειμένου να τα διευθετήσουν

Μέχρι τις 30 Μαΐου, σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, θα ξεκαθαριστεί το τοπίο για αυτές τις 60.000 αιτήσεις και η πληρωμή τους θα γίνει μέσα στο α' δεκαήμερο του Ιουνίου.

Στόχος είναι όλο το ποσό που έχει δεσμευτεί να καταβληθεί στους δικαιούχους έως το τέλος Ιουνίου και εφόσον προκύψει αδιάθετο υπόλοιπο να καταβληθεί σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε πλαίσιο επαναξιολόγησης των κριτηρίων.

Ο υφυπουργός εργασίας, πρόσθεσε ότι εκτός από τους 206.000 πολίτες που έχουν ήδη λάβει το εφάπαξ βοήθημα και εκτός από τις 60.000 αιτήσεις που είναι σε διαδικασία επανελέγχου, υπάρχουν και 67.000 νέες εγκρίσεις χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος.

Διευκρίνισε επίσης, πως αν κάποιος έχει κάνει λάθος στην αίτησή του, μπορεί να εισέλθει στο σύστημα, να τη διαγράψει και να επανέλθει στη συνέχεια με νέα αίτηση.

Σε ότι αφορά τη διεύρυνση των κριτηρίων, ο κ. Κεγκέρογλου είπε πως το θέμα θα συζητηθεί στο τέλος Μαΐου, οπότε και θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα ποσά που απομένουν.

Σημείωσε πως όισοι υπάγονται πιθανά στα νέα κριτήρια, θα έχουν στη διάθεσή τους όλο τον Ιούνιο για να κάνουν αίτηση.

Διαβάστε επίσης:

Στο τέλος Μαΐου επαναξιολόγηση για το κοινωνικό μέρισμα

Κοινωνικό μέρισμα: Το απόλυτο μπάχαλο!

ΕΤΕ: Δεν κατάσχεται το κοινωνικό μέρισμα