ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τριήμερο εκδηλώσεων επιχειρηματικότητας στη Γεωργική Σχολή

Θεσσαλονίκη: Τριήμερο εκδηλώσεων επιχειρηματικότητας στη Γεωργική Σχολή

«H φιλοδοξία μας είναι το Perrotis College να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης. 'Ένα μέρος στο οποίο οι επιχειρήσεις θα μπορούν να παρουσιάσουν στο κοινό νέες καινοτόμες προτάσεις και προϊόντα, και οι εν δυνάμει επιχειρηματίες να πειραματιστούν, να ανταλλάξουν πληροφορίες και εμπειρίες και να έρθουν σε επαφή με άτομα με τα οποία μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για δημιουργία. Ελπίζουμε ότι η φετινή εκδήλωση είναι μόνο η αρχή».

Περιοδικό Σπορέας, American Farm School, Issue 171, Summer 2014.

Τα παραπάνω γίνονται πλέον θεσμός! Στο τέλος και αυτού του ακαδημαϊκού έτους, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της σπουδαστικής εστίας «Αλίκη Περρωτή» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στην Θεσσαλονίκη, μια τριήμερη βιωματική γνωστική περιήγηση στα γευστικά τοπία της Ελλάδος του χθες, του σήμερα και του αύριο.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την ευγενική χορηγία πολλών γνωστών επιχειρήσεων, το μοναδικό στην Β. Ελλάδα αυτό «συμπόσιο» θα περιλαμβάνει στην ατζέντα του θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, συζητήσεις με συντονιστές διάσημους chef και καλλιτεχνικές προσωπικότητες, δράσεις γευσιγνωσίας, ανάδειξη παραδοσιακών πρώτων υλών και καινοτόμων προϊόντων, εργαστήρια και καλλιτεχνικά δρώμενα, συμμετοχική μαγειρική, διαγωνισμούς.

Οι επισκέπτες θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να αναβιώσουν το γευστικό μωσαϊκό της παλιάς Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή όλων των εθνικών κοινοτήτων της εποχής εκείνης (εβραίοι, αρμένιοι, τούρκοι, βούλγαροι, πόντιοι), αλλά και της νέας, με την παρουσία εκπροσώπων της διεθνούς κουζίνας της πόλης του 2014.

Νέοι παραγωγοί από την Β. Ελλάδα, που παρά τις αρνητικές συγκυρίες, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και τολμούν να καινοτομούν θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους αλλά και θα συζητήσουν για τους τρόπους και τις πρακτικές προώθησης των προϊόντων τους στην ελληνική και ξένη αγορά. Καταξιωμένοι επιχειρηματίες από τον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και του λιανικού εμπορίου θα μιλήσουν για τους τρόπους και τις προϋποθέσεις διείσδυσης των καινοτόμων προϊόντων στους τομείς αυτούς.

Οι φοιτητές του Perrotis College και του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας θα παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις μέσα από τα προϊόντα τους που θα προσφέρουν για δοκιμή. Το βράδυ του Σαββάτου, συνταγές εμπνευσμένες από το Μινωικό Πολιτισμό και το Βυζάντιο με μουσική υπόκρουση θα μας ταξιδέψουν γευστικά σε άλλες εποχές.

Στον όμορφο κήπο του «Αλίκη Περρωτής» θα μαγειρέψουμε και θα γευτούμε την ιστορία με σκεύη, τεχνικές και υλικά που μας αποκάλυψαν οι αρχαιολογικές εκσκαφές, με την καθοδήγηση της ομάδας της γνωστής αρχαιολόγου Jerolyn Morisson. Παράλληλα, θα διεξάγεται και το 9ο ετήσιο Συνέδριο MIBES (International Business & Economic Systems) που διοργανώνεται από το Perrotis College και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεως των ΤΕΙ Λάρισας, με στόχο την παρουσίαση και ανταλλαγή ιδεών κυρίως στους τομείς της βιομηχανίας των τροφίμων και της φιλοξενίας.

To Perrotis College, πρωτοπορώντας, προσφέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά μια μοναδική ευκαιρία επιχειρηματικών επαφών, δικτύωσης και διερεύνησης δυνατοτήτων συνεργασίας καινοτόμων παραγωγών, ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.afs.edu.gr ή στα τηλέφωνα 2310 492800,818,814,769.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Χρέωση (25 ευρώ) υπάρχει μόνο για τη συμμετοχή στο ιστορικό συμπόσιο "Historical cooking", το Σάββατο 31 Μαίου, με περιορισμένο αριθμό θέσεων (έως 50 άτομα) ενώ θα έχετε την ευκαιρία να προμηθευτείτε και τα προϊόντα των εταιριών-χορηγών.
Για δήλωση συμμετοχής στο ιστορικό συμπόσιο μπορείτε να απευθύνεστε στα ίδια τηλέφωνα.

thestival

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2014- Δ. Θεσσαλονίκης: Ενημέρωση των δημοτών για τις εκλογές