Θεσσαλονίκη: Ποντίκια και σκορπιοί απειλούν την υγεία των φοιτητών στο ΑΠΘ

Newsroom Newsroom

Θεσσαλονίκη: Ποντίκια και σκορπιοί απειλούν την υγεία των φοιτητών στο ΑΠΘ

Εικόνες ντροπής στο ιστορικό πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, με ποντίκια και σκορπιούς να απειλούν την υγεία και την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ούτε οι τουαλέτες του ιδρύματος καθαρίζονται σωστά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

«Πυρ και μανία» ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Κωστής Κατσάμπαλος, έστειλε επιστολή χθες στον πρύτανη Ιωάννη Μυλόπουλο, στη Σύγκλητο και στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης. «Θα καλέσουμε τα ΜΜΕ και τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες να τους ενημερώσουμε in situ, προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι όσοι κωφεύουν εδώ και πολλούς μήνες» λέει ο κ. Κατσάμπαλος. Σύμφωνα με την Καθημερινή, την έκρηξή του προκάλεσε η έντονη αντίδραση ομάδας φοιτητών την περασμένη Πέμπτη, που διαπίστωσαν ότι η Σχολή τους, που λειτουργεί επί 12ώρου βάσεως, δεν έχει ουσιαστικά τουαλέτες, διότι κανείς δεν τις καθαρίζει.
«Το πρόβλημα καθαριότητας ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή της αξιοπρέπειας»

Στους χώρους των υπογείων, και όχι μόνο, της σχολής κυκλοφορούν ποντίκια και μικροί σκορπιοί, σύμφωνα με τον κ. Κατσάμπαλο που, όπως επισημαίνει, εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των φοιτητών, του διδακτικού προσωπικού και των εργαζομένων μας. «Τα προβλήματα της καθαριότητας έχουν ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή της αξιοπρέπειας όλων μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μόνο τρεις καθαρίστριες για μια αχανή έκταση με 7.500 φοιτητές

Η σχολή έχει περίπου 7.500 φοιτητές, έκταση 55.000 τ.μ. και μόνο 3 καθαρίστριες, διότι ο διαγωνισμός για την ανάθεσης της καθαριότητας στο Αριστοτέλειο αμφισβητήθηκε από έναν υποψήφιο, που κατέφυγε στη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα έως ότου εκδοθεί η απόφαση να μην υπάρχουν και καθαρίστριες στο πανεπιστήμιο.

Διήμερη αναστολή μαθημάτων 27-28 Μαϊου

Ως μέτρο πίεσης για την επίλυση των προβλημάτων, η Κοσμητεία αποφάσισε να μη γίνουν μαθήματα την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, 27 και 28 Μαΐου.

Thestival

Διαβάστε επίσης: Μηχανιώνα: Κατάσχεση αλιευμάτων στην ιχθυόσκαλα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved