ΕΛΛΑΔΑ

Στάθης Μπούκουρας: Απολογείται στις 2 Ιουνίου

Στάθης Μπούκουρας: Απολογείται στις 2 Ιουνίου

Προθεσμία για τις 2 Ιουνίου έλαβε από τις ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο προφυλακισμένος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος αντιμετωπίζει συμπληρωματική κατηγορία για παράνομη οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος, ενώμέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κληθεί σε απολογία και ο βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του Μπούκουρα: "Το ως άνω όπλο κατείχες με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στα πλαίσια της δραστηριότητας σου ως μέλος της και ως μέλος της ηγετικής της ομάδας, αποδεχόμενος τους σκοπούς υγρά οργάνωσης δια της ασκήσεως των ανατεθέντων σε εσένα "καθηκόντων" συνεισφέροντας στην πραγμάτωση των δεσμευτικών για εσένα- όπως και για όλα τα μέλη της οργάνωσης- στόχων της."

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Σ. Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε πρωτοφανές το κατηγορητήριο και απηύθυνε έκκληση "όπως σεβόμαστε εμείς τη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να δείξει το δέοντα σεβασμό" και υποστήριξε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο εντολέας του θέλουν να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία επισημαίνοντας ότι είναι τραγωδία να γίνονται άνθρωπο θυσίες για πολιτικές σκοπιμότητες.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις βουλευτών της ΧΑ στο πρόσφατο ξέσπασμα του Στάθη Μπούκουρα στη Βουλή ο κ. Κούγιας, είπε ότι ο πελάτης του νιώθει πως βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες. "Από τη μια υπάρχουν πραγματικά πολιτικά συμφέροντα που θέλουν τη διάλυση της ΧΑ και από την άλλη θεωρεί ότι άνθρωποι που ήταν βουλευτές μαζί του στα ίδια έδρανα, μόνο και μόνο επειδή βάζει την οικογένεια του πάνω από την κομματική ιδιότητα, αυτό να θεωρείται κωμικό και να τον χλευάζουν."

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ακόμα ότι: "Πραγματικά μπορεί να υπάρχουν στελέχη της ΧΑ που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις. Ποιος δεν καταδικάζει αυτόν που σκότωσε τον Φύσσα και όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθούν αθώοι άνθρωποι."

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Έλυσε το πρόβλημα της ζωής του–Κέρδισε 500.000€ μέσα σε 10 δευτερόλεπτα

Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρή σε εστιατόριο-Έπεσε από τις σκάλες

Η εικόνα που κόβει την ανάσα: Έτσι φαίνεται η Ελλάδα από το διάστημα (vid)

Ερέτρια: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 29χρονος που βίαζε ηλικιωμένες

Εκλογές 2014 - Πύργος: Ζητούν επανεξέταση άκυρων ψηφοδελτίων

Καλοκαιρινό τοπίο: Δείτε τι καιρό θα έχει σήμερα σε όλη τη χώρα

Στυγερή δολοφονία στον Κορυδαλλό