ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Βούλγαρος διακινητής μετέφερε 38 μετανάστες

Έβρος: Βούλγαρος διακινητής μετέφερε 38 μετανάστες

Τριάντα οκτώ μετανάστες μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας με φορτηγό αυτοκίνητο 33χρονος Βούλγαρος, που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στο ύψος του οικισμού Νέων Ψαθάδων Έβρου.


Αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, στο ύψος του οικισμού Νέων Ψαθάδων, συνέλαβαν τον 33χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη 38 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας. 27 από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, 9 υπήκοοι Σομαλίας και δύο υπήκοοι Σρι Λάνκα.

Σε μια δεύτερη περίπτωση το απόγευμα της ίδια μέρας στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανιών Έβρου, αστυνομικοί σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τελωνείου πραγματοποίησαν έλεγχο στο ΙΧ αυτοκίνητο, που οδηγούσε 57χρονος Τούρκος υπήκοος και διαπίστωσαν ότι στα πίσω καθίσματα του οχήματος, κάτω από κλινοσκεπάσματα, είχε αποκρύψει μια μη νόμιμη μετανάστρια από τη Συρία.

Τόσο ο 33χρονος Βούλγαρος όσο και ο 57χρονος Τούρκος οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Τροχαίο στη Λ. Συγγρού - Ένας νεκρός και καραμπόλα 4 αυτοκινήτων