ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ: Εσφαλμένη η εντύπωση ότι οι αστυνομικοί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

ΕΛ.ΑΣ: Εσφαλμένη η εντύπωση ότι οι αστυνομικοί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

«Επισφαλείς για εξαγωγή συμπερασμάτων» χαρακτηρίζει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τις εκτιμήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες μεγάλο ποσοστό αστυνομικών ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα σε κάποια δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι πάνω από το 50% των αστυνομικών ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή.

Σε απάντηση αυτών, στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους των ετεροδημοτών συμπεριλαμβάνονται και άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων (στρατιωτικοί, λιμενικοί, πυροσβεστικό προσωπικό κλπ), ενώ επιπλέον πολλοί αστυνομικοί ψηφίζουν στις κατά τόπους εκλογικές τους περιφέρειες.

Για να στηριχθεί αυτή η θέση, πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι στα περισσότερα εκλογικά τμήματα, που ψήφισαν οι υπηρετούντες στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ετεροδημότες αστυνομικοί (1070-1074 εκλογικά τμήματα), η Χ.Α. κατά μέσο όρο συγκέντρωσε περίπου 11% δηλ. ποσοστά ανάλογα με τα αποτελέσματα της σε άλλα εκλογικά τμήματα στα οποία δεν ψήφισαν αστυνομικοί. Μόνο σε δύο από τα εκλογικά αυτά τμήματα καταγράφηκαν ποσοστά της τάξης του 13% και 15%, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν αντιπροσωπευτικό δείγμα, όπως λένε.

Αναφέρονται μάλιστα και σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως για το 1048ο ε.τ του Ζ' Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ./Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής. Εκεί, όπως λένε, η Χ.Α. απέσπασε ποσοστό της τάξεως του 11%, και κατετάγη τρίτη.

Επιπλέον, αναφέρονται στο παράδειγμα της Α΄ Περιφέρειας Αθηνών στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Ζ΄Δημοτικό Διαμέρισμα (Αμπελόκηποι, Πολύγωνο, Γουδί, Ελληνορώσων, Γηροκομείο) και λένε ότι η Χ.Α. έχει λάβει ποσοστά που παρουσιάζουν κλιμάκωση και ειδικότερα: στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, ο συνδυασμός που υποστηριζόταν από τη Χ.Α., έλαβε ποσοστό 16,12%. Στις εκλογές αυτές δεν υπήρχαν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι για ψηφοφορία ετεροδημοτών Αστυνομικών. Στις ευρωεκλογές, κατέγραψε ποσοστό 10,38%, με ψηφοφόρους δημότες, ετεροδημότες και εγγεγραμμένους σε Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους ( και αστυνομικούς).

Διαβάστε επίσης:

«Ψήφισαν Χ.Α από τον φόβο μην τους πάρουν οι μετανάστες τις δουλειές»

Ρoή Ειδήσεων