ΕΛΛΑΔΑ

ΕΒΕΘ: Τα 120 δισ. ευρώ φτάνει η διαφθορά στις χώρες της Ε.Ε.

ΕΒΕΘ: Τα 120 δισ. ευρώ φτάνει η διαφθορά στις χώρες της Ε.Ε.

Στο ποσό μαμούθ, των εκατόν είκοσι δισ. ευρώ το χρόνο, φθάνει η διαφθορά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης, με θέμα: «Ηθική, δεοντολογία και καταπολέμηση της διαφθοράς», που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, το παραπάνω ποσό αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ, στην Ελλάδα το κόστος της διαφοράς φθάνει τα 560 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, 4 στους 5 κατοίκους ευρωπαϊκών χωρών χαρακτηρίζουν τη διαφθορά και το “μαύρο χρήμα”, ως μείζον πρόβλημα, που αφαιρεί δημόσιους πόρους.

Η εκδήλωση άρχισε με καθυστέρηση, καθώς έξω από το κτίριο του ΕΒΕΘ, στην οδό Τσιμισκή, είχαν συγκεντρωθεί απολυμένοι σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες και υπάλληλοι της ΕΤ-3, οι οποίοι κρατώντας πανό φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικα. Σε κάποια στιγμή σημειώθηκε μικροένταση, αλλά δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν σχηματίσει κλοιό μπροστά από το κτίριο, δεν τους επέτρεψαν να το προσεγγίσουν.

Διαβάστε επίσης:

Υπέγραψαν τη «Δέσμευση κατά της Διαφθοράς»