ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Θερμή υποδοχή στο πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Σάμος: Θερμή υποδοχή στο πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν τα μέλη του Επιμελητηρίου Σάμου στους 800 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «GOLDEN IRIS» που προσέγγισε χτες το πρωί το λιμάνι στο Βαθύ.

Πρόκειται για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που εγκαινιάζει τη φετινή τουριστική σεζόν και μια από τις εταιρείες που επιλέγουν τη Σάμο ως προορισμό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τα μέλη του Επιμελητηρίου, μαζί με μέλη του εμπορικού συλλόγου, αλλά και του δήμου, μοίρασαν ορχιδέες στις επιβάτιδες του πλοίου και προσέφεραν γλυκό κρασί από την ΕΟΣΣ (Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου).

Επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής, χάρισε μια γλάστρα με ορχιδέες στον ιδιοκτήτη του «GOLDEN IRIS» και μοίρασε τσάντες με παραδοσιακά προϊόντα και χάρτες της Σάμου στον καπετάνιο, που είναι Έλληνας, και σε άλλα μέλη του πληρώματος, ενώ δέχτηκε το δώρο του πλοιάρχου (ένα κάδρο που απεικονίζει το κρουαζιερόπλοιο), το οποίο όπως είπε θα το τοποθετήσει στο γραφείο του.

Το χορευτικό συγκρότημα του Πυθαγορείου «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ» χόρεψε χορούς από τη Σάμο και την Ικαρία, ξεσηκώνοντας τους τουρίστες, που δεν άργησαν να πλαισιώσουν τους χορευτές. Οι 800 Ισραηλινοί επιβάτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την υποδοχή και την εκδήλωση φιλοξενίας από τους φορείς της Σάμου.

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος μίλησε για μια καλή χρονιά για τον τουρισμό κρουαζιέρας για το νησί, λέγοντας ότι η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί για ακόμη περισσότερες προσεγγίσεις.

Τα μηνύματα είναι θετικά και για τις αφίξεις μέσω πτήσεων τσάρτερ, αφού σύμφωνα με τον σύνδεσμο των τουριστικών επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αναμένεται φέτος αύξηση κατά 51% των επιβατών, υπολογίζοντας ότι θα επισκεφθούν το νησί 153.000 επιβάτες, από 101.000 πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: «Βούτηξε» στο κενό μπροστά στα μάτια της συζύγου του