ΕΛΛΑΔΑ

Ξεχασμένοι και απλήρωτοι οι απολυμένοι υπάλληλοι των 21 φορέων που καταργήθηκαν

Ξεχασμένοι και απλήρωτοι οι απολυμένοι υπάλληλοι των 21 φορέων που καταργήθηκαν

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι απολυμένοι εργαζόμενοι των 21 φορέων του δημοσίου που καταργήθηκαν πριν μερικούς μήνες.

Με απόφαση της κυβέρνησης στις 26 Μαρτίου περίπου 200 υπάλληλοι φορέων του δημοσίου απολύθηκαν και ελάχιστοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ωστόσο κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει αποζημίωση απόλυσης.

Ακόμα και αυτοί που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, κανείς δεν έχει εισπράξει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από το περίφημο 75% του μισθού τους που υποτίθεται ότι θα λάμβαναν.

«Έχουμε χορτάσει από "θα" και "περιμένετε"» αναφέρει στο Newsbomb.gr υπάλληλος που εργαζόταν μέχρι πριν μερικούς μήνες σε έναν από τους 21 φορείς που καταργήθηκαν.

«Ζητάμε απλά να μας πουν τι θα γίνουμε, οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και εμείς δεν ξέρουμε τίποτα για το μέλλον μας. Δεν μας δίνουν ούτε την αποζημίωσή μας, ούτε τα χαρτιά της απόλυσής μας, ούτε καν έχουν εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις», σημειώνει.

«Αυτό θα συνέβαινε πότε σε ιδιωτική εταιρεία ή θα είχε μπει μέσα ο επιχειρηματίας;», αναρωτιέται ο απολυμένος υπάλληλος και προσθέτει:

«Γιατί δεν ίσχυσε για κανέναν υπάλληλο ιδιωτικού δικαίου κανένα κοινωνικό κριτήριο που ισχύει για τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή η πολυτεκνία, η αναπηρία, η περίπτωση των δύο συζύγων κλπ;

Γιατί τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν βρει λύσεις μετά από τόσους μήνες;

Αναρωτήθηκαν ποτέ πώς τα βγάζουμε πέρα;».

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι πηγαίνουν καθημερινά στους αρμόδιους υπουργούς, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υποδομών και μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει καμία απάντηση για το μέλλον τους. Πρέπει οι κκ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης να δώσουν λύση και απαντήσεις στο θέμα το συντομότερο.

Διαβάστε επίσης:

Tο 25% των εργαζομένων δεν έχει ούτε αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη

Στον «αέρα» 40.000 εφάπαξ