ΕΛΛΑΔΑ

Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους σε ύφαλο στη Σκιάθο

Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους σε ύφαλο στη Σκιάθο

Ενημερώθηκε, τη Δευτέρα η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για περιστατικό προσάραξης του ιστιοφόρου σκάφους «BIGUINE» σημαίας Βελγίου σε ύφαλο, στη θαλάσσια περιοχή 15 με 20 περίπου μέτρα από την ακτή Πούντα της Σκιάθου, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού όπου διαπίστωσε την προσάραξη του ιστιοφόρου, η οποία κατά δήλωση του 63χρονου αλλοδαπού Κυβερνήτη προκλήθηκε όταν κατά την έξοδό του από το λιμένα Σκιάθου, προσέκρουσε ελαφρά σε ύφαλο και η καρίνα του σκάφους προσκολλήθηκε σε βραχώδη βυθό με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.

Στο σημείο επίσης κατέπλευσαν προς παροχή τυχόν συνδρομής το αλιευτικό «ΑΓΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» και το τουριστικό «ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ», ενώ στη συνέχεια το «BIGUINE'» αποκολλήθηκε και με ιδία μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Σκιάθου.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «BIGUINE» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Διαβάστε επίσης:
Θεσ/νικη: Σάλσα για ρεκόρ Γκίνες χόρεψαν 1102 άτομα στην Αριστοτέλους! (vid)