ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 20 συλλήψεις για «φρουτάκια»

Θεσσαλονίκη: 20 συλλήψεις για «φρουτάκια»

Συνελήφθησαν, στην περιοχή της Ανάληψης, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 20 άτομα, 12 άντρες και 8 γυναίκες, ηλικίας από 38 έως 79 ετών, σε βάρος των οποίωνσχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου Περί Ρύθμισης Αγοράς Παιγνίων και άλλων διατάξεων.


Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε εγκατάσταση και λειτουργία 40 ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε 19 από τους οποίους διενεργούνταν, παράνομα, παίγνια από ισάριθμους θαμώνες. Επιπλέον, ο 40χρονος υπεύθυνος της επιχείρησης (ένας εκ των 20 συλληφθέντων), πιάστηκε να χειρίζεται κεντρικό υπολογιστή (server) με τον οποίο συνδέονταν οι υπόλοιποι και να απενεργοποιεί τις ενδείξεις στις οθόνες των Η/Υ, προκειμένου να αποτρέψει τη βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.

Σημειώνεται ότι, τόσο ο χώρος του καταστήματος όσο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή, ενώ επιπλέον δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο, ειδική σήμανση. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητείται ο 47χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Έστησε καρτέρι σε ηλικιωμένη έξω από τράπεζα και άρπαξε 17.000 ευρώ!