ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δικαιώθηκε 25χρονος αναρχικός για ληστεία του ΑΧΕΠΑ

Θεσσαλονίκη: Δικαιώθηκε 25χρονος αναρχικός για ληστεία του ΑΧΕΠΑ

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τον 25χρονο αναρχικό Μπάμπη Τσιλιανίδη για τη ληστεία στο λογιστήριο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που έγινε το καλοκαίρι του 2010, στη Θεσσαλονίκης.

Πέρυσι, ο κατηγορούμενος για «ληστεία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου» και «οπλοχρησία» καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και φυλάκιση 4 μηνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σήμερα κρίθηκε αθώος, λόγω αμφιβολιών, από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, μετά και την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Και αυτή την φορά, δεν παρέστη στο δικαστήριο, «αρνούμενος να απολογηθώ στους δικαστές μου, στους διώκτες του πολύμορφου απελευθερωτικού αγώνα», όπως ανέφερε σε παλαιότερη επιστολή του μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Τις επόμενες ώρες πρόκειται να αποφυλακιστεί.

Η ληστεία πραγματοποιήθηκε στο οικονομικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το καλοκαίρι του 2010. Μάρτυρες υπάλληλοι ανέφεραν ότι ο ένοπλος που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του πέρασε μέσα από το λογιστήριο και πήγε στο χώρο όπου φυλάσσονταν τα χρήματα αρπάζοντας, γύρω στις 10.000 ευρώ.

Σε διάδρομο του νοσοκομείο βρέθηκε ένα πεσμένο μαντήλι με βιολογικό υλικό, που ενοχοποίησε τον κατηγορούμενο αλλά το αποτέλεσμα της γενετικής εξέτασης αμφισβητήθηκε.

Voria.gr

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 23 καταζητούμενοι