ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής στη Φιλοσοφική σχολή

Εικόνες ντροπής στη Φιλοσοφική σχολή

Ο θυμόσοφος λαός μας υποστηρίζει ορθάπως η παιδεία ξεκινά από την οικογένεια και το σπίτι. Συνεχίζεται στο σχολείο και μετέπειτα στο πανεπιστήμιο. Ιδανικό, αλλά όχι πάντα αληθινό...

Η Κοσμητεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίων Αθηνών αποφάσισε, την Παρασκευή να κλείσει τη Φιλοσοφική σχολή συμβολικά, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση... αποσύνθεσης που επικρατεί στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Μάλιστα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για την απόφαση της πρυτανείας και χαρακτήρισε την τριτοκοσμική την εικόνα που αντικρίζουν εκατοντάδες φοιτητές καθημερινά για να πάνε στα μαθήματα τους.

Ο φακός του Newsbomb.gr, βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο, για να δει και να σας μεταφέρει με ακρίβεια την ακριβή κατάσταση του χώρου.

Ένα ίδρυμα «Πνιγμένο» στα σκουπίδια

DSC 5310

Εάν, η εικόνα αυτή, προερχόταν από κάποιο άλλο κτίριο, σίγουρα οι αρμόδιοι υπουργοί θα διέταζαν το σφράγισμα του, καθώς αποτελεί εστία μόλυνσης. Όμως, δυστυχώς αυτή η εικόνα προέρχεται από ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας.

Εκατοντάδες φοιτητές περνούν την πόρτα του Πανεπιστημίου και αναγκάζονται να αναπνέουν και έρχονται σε επαφή με σκουπίδια και ακαθαρσίες πολλών εβδομάδων.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα απορρίμματα απειλούν την υγεία των φοιτητών.

DSC 5313

Κουτάκια, καφέδες , πλαστικά ποτήρια σχηματίζουν ένα σωρό από σκουπίδια και αποτελούν πηγή μόλυνσης, καθώς χιλιάδες μικροοργανισμοί αναπτύσσονται σε αυτά.

DSC 5318


Για να παρακολουθήσουν το μάθημα τους, οι φοιτητές πρέπει να περάσουν δίπλα από ένα ασφυκτικά γεμάτο κάδο με απορρίμματα.

Δηλώσεις για το θέμα της καθαριότητας έκανε στο MEGA και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεοδόσης ο οποίος ανέφερε επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες με σκουπίδια στους κοινόχρηστους χώρους και βρώμικες τουαλέτες. Σύμφωνα με τον κ. Πελεγρίνη το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν έληξε η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την καθαριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνεργείο που είχε αναλάβει την καθαριότητα της Φιλοσοφικής Σχολής, διέκοψε από τις 23-05-2014 τις εργασίες του. Η Κοσμητεία τονίζει σε έγγραφό της ότι μετά την διακοπή των εργασιών του συνεργείου, τα απορρίμματα άρχισαν να σωρεύονται στους κοινόχρηστους χώρους και κυρίως στους χώρους υγιεινής οι οποίοι, και λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες, συνθέτουν ένα δυσώδες περιβάλλον και τίθεται ζήτημα υγιεινής για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους της Σχολής.

Ανακοίνωση για το πρόβλημα της καθαριότητας εξέδωσε και η ΓΣ του Συλλόγου διδασκόντων της Φιλοσοφικής η οποία και διαμαρτύρεται εντονότατα για την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Σχολή όσον αφορά την καθαριότητα και την υγιεινή.

Η Γενική Συνέλευση τονίζει ότι τα μαθήματα διεξάγονται μέσα σε αδιανόητες συνθήκες οι οποίες μπορεί να θέσουν σε σοβαρότατο κίνδυνο την υγεία όλων όσοι κινούνται και εργάζονται στο κτήριο ενώ καλεί τις πρυτανικές αρχές του Ε.Κ.Π.Α. να συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξευρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Αγκυλώσεις του κράτους

Ο πρύτανης απέδωσε την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις αγκυλώσεις του κράτους καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «εάν εγώ πάω και πληρώσω την άλλη μέρα θα πάω φυλακή».

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα να λυθεί σύντομα το πρόβλημα μετά τις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας.

Η Κυρία Καραμαλέγκου, καθηγήτρια του τμήματος Φιλοσοφίας, που εκτελεί χρέη Κοσμήτορα,μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr, για την απόφαση της Κοσμητείας να κλείσει το τμήμα της Φιλοσοφικής.

Πηγή μόλυνσης

Διαβάστε επίσης:

Κλειστή λόγω σκουπιδιών η Φιλοσοφική!