ΕΛΛΑΔΑ

Πρυτανικές εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία στο ΑΠΘ

Πρυτανικές εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία στο ΑΠΘ

Το νέο πρύτανη του μεγαλύτερου ακαδημαϊκού ιδρύματος της Ελλάδας καλούνται να επιλέξουν οι εκλέκτορες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:00, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την ίδια μέρα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία οι εκλογές θα επαναληφθούν την Παρασκευή 13 Ιουνίου.

Υποψήφιοι είναι ο καθηγητής Νανοτεχνολογίας, Στέργιος Λογοθετίδης, ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας, και ο καθηγητής του τμήματος Χημείας, Γιάννης Παπαδογιάννης.

Σημειώνεται ότι ανήμερα των πρυτανικών εκλογών στο ΑΠΘ θα εκδικαστεί από το ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Συμβουλίου του Ιδρύματος, σύμφωνα με την οποία έγινε η προεπιλογή των τριών από τους πέντε ενδιαφερόμενους για την υποψηφιότητα.

Την προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσε ο καθηγητής του τμήματος Χημείας, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, ο οποίος αποκλείστηκε από την υποψηφιότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σ.Ι., Βασίλη Ταρλατζή, είναι απίθανο να ανακοινωθεί ανήμερα απόφαση του ΣτΕ επί του αιτήματος, καθώς θα ακολουθήσει μία νομική διαδικασία ακροάσεων και απαντήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ζεστός καιρός με μπόρες και σήμερα