ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για τη θέση του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Μάχη για τη θέση του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Μπορεί το μεγάλο ερώτημα για τον αντικαταστάτη του Γιώργου Προβόπουλου να απαντήθηκε με την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο η θέση του αντιπροέδρου αναμένεται να προκαλέσει νέα μάχη χαρακωμάτων, με σαφώς περισσότερο κομματικά χαρακτηριστικά.

Ο πρώην τσάρος της Οικονομίας φέρεται να επιθυμεί να τον πλαισιώσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία αποτελούσε προσωπική του επιλογή και για τη μέχρι σήμερα θέση της. Στο Μέγαρο Μαξίμου όμως, δείχνουν να έχουν διαφορετικά σχέδια. Προωθούν την πιθανότητα τη θέση του Νο. 2 της Τράπεζας της Ελλάδος, να λάβει ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού και επί πολλά χρόνια συνεργάτης του, Ιωάννης Μουρμούρας.

Ο κ. Μουρμούρας είχε διατελέσει Υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ διατηρεί σημαντικές επαφές στο εξωτερικό. Το κυριότερο όμως είναι πως θα ηρεμήσουν και οι φωνές που επισημαίνουν πως ο Γιάννης Στουρνάρας ισχυροποιείται πλέον σημαντικά, στο όριο του να γίνει ανεξέλεγκτος.

Διαβάστε επίσης

Ο Γιάννης Στουρνάρας - και επίσημα - νέος Διοικητής στην ΤτΕ