ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση στις φυλακές Γρεβενών

Αναστάτωση στις φυλακές Γρεβενών

Αναστάτωση στις φυλακές Γρεβενών -«Είμαστε στο έλεος» δηλώνουν στο Newsbomb κρατούμενοι στις φυλακές Γρεβενών όπου τις τελευταίες ώρες επικρατεί αναστάτωση.

Κρατούμενοι με τους οποίους μιλήσαμε καταγγέλλουν σειρά σοβαρών ζητημάτων που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης στις Φυλακές Γρεβενών. Η κατάσταση - όπως υποστηρίζουν είναι τραγική και οι κρατούμενοι έχουν ήδη ενημερώσει τη Διεύθυνση των φυλακών ότι δε σκοπεύουν να μπουν στα κελιά τους.

Σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν η απάντηση της Διεύθυνσης ότι «θα έρθουν τα ΕΚΑΜ και θα σας βάλουν με το ζόρι μέσα».

Τι συμβαίνει στα Γρεβενά;

Κρατούμενοι με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε δημόσιο ψυχιατρείο, στη Φυλακή των Γρεβενών δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε φάρμακα να πάρουν, όπως υποστηρίζουν συγκρατούμενοί τους εκεί. «Έκοψαν τα παθολογικά φάρμακα. Οι άνθρωποι τριγυρνούν και έχουν παραισθήσεις. Τα πράγματα είναι σοβαρά», λέει στο newsbomb.gr ο κρατούμενος Δ.Π.

Ούτε φάρμακα, ούτε δυνατότητα για εξετάσεις σε μία φυλακή που σε ένα κελί δύο επί τρία, αναγκάζονται να ζουν ακόμη και πέντε άτομα. Ορισμένα εξ αυτών, βέβαια, πάσχουν από σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες. Όταν απουσιάζει ο ιατροφαρμακευτικός έλεγχος και η περίθαλψη και όσο οι συνθήκες παραπέμπουν σε «κάτεργο» κατανοεί κάποιος τι σημαίνει αυτό.

Ο ίδιος αλλά και άλλοι συγκρατούμενοι τους καταγγέλλουν ότι ακόμη και η σίτιση είναι μηδενική. Όπως μας είπαν, έχουν στείλει αρκετές αναφορές στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Απόψε το βράδυ δεν πρόκειται να μπούμε μέσα κι ας μας στείλουν τα ΜΑΤ» απειλούν οι κρατούμενοι στα Γρεβενά ενώ κάνουν και πολύ σοβαρές καταγγελίες για φαινόμενα διαφθοράς. «Για να κερδίσεις ένα ευεργέτημα θα πρέπει να πληρώσεις», ισχυρίζονται τρεις κρατούμενοι στο newsbomb.gr.