ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ελλάδα στην πρώτη θέση στους προορισμούς της τελευταίας στιγμής»

«Η Ελλάδα στην πρώτη θέση στους προορισμούς της τελευταίας στιγμής»

Συνεχίζονται οι υψηλές προσδοκίες σχετικά με τις φετινές αφίξεις των τουριστών στη χώρα και σε αυτό το πλαίσιο τα διεθνή ΜΜΕ μιλούν για το γεγονός ότι η Ελλάδα κατακτά τις προτιμήσεις όλο και περισσότερων ακόμα και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Όπως γράφει η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, επικαλούμενη τα στοιχεία του μεγαλύτερου αυστριακού τουριστικού οργανισμού «Φερκερσμπιουρό» η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Αυστρία, ως προς τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της τελευταίας στιγμής για φέτος το καλοκαίρι.

Την Ελλάδα ως προσφιλέστερο τουριστικό προορισμό της τελευταίας στιγμής για τους Αυστριακούς, διαπιστώνει και ο παγκόσμια μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος «Tripadvisor», όπως γράφει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα Der Standard , που παραθέτει επίσης στοιχεία του αυστριακού ταξιδιωτικού ομίλου «Ρουέφα», σύμφωνα με τα οποία ιδιαίτερα προσφιλείς είναι και οι προορισμοί της Μεσογείου, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των κορυφαίων δέκα προορισμών.

Η Standard τονίζει ακόμη πως η Ελλάδα πανηγύρισε ήδη από την περσινή χρονιά την επιστροφή της στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων προορισμών και παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων και για το φετινό καλοκαίρι.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, σε ανακοίνωσή του, ο αυστριακός Σύνδεσμος Τουριστικού Τύπου είχε επισημάνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται, στην Αυστρία, στην κορυφή των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών και στις κρατήσεις τής τελευταίας στιγμής για διακοπές φέτος το καλοκαίρι και αυτό αφορά τόσο τους τουριστικούς προορισμούς γενικά όσο και τους νησιώτικους προορισμούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στους τουριστικούς προορισμούς γενικά, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθούν Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, ΗΠΑ, Αίγυπτος, Γαλλία, Βρετανία και Τυνησία, ενώ και ως προς τους νησιωτικούς προορισμούς, τα ελληνικά νησιά συγκεντρώνουν επίσης τις περισσότερες προτιμήσεις στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, ακολουθούμενα από τις Βαλεαρίδες, τα Κανάρια, τις Μαλδίβες και τον Μαυρίκιο.

«Οι Αυστριακοί αγαπούν την Ελλάδα για να περάσουν τις φετινές θερινές διακοπές τους, ακόμη και αποφασίζοντας την τελευταία στιγμή» αναφερόταν σχετικά, ενώ τονιζόταν πως η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών και ήδη πέρσι είχε επανέλθει πάλι στην κορυφή, προσελκύοντας και τώρα με την ίδια δυναμική επισκέπτες για τη θερινή περίοδο 2014.

Διαβάστε επίσης: Τι καταγγέλλουν οι δύο Θεσσαλονικείς τραγουδιστές που συνελήφθησαν στην Αλβανία με χασίς

Ρoή Ειδήσεων