ΕΛΛΑΔΑ

Δύο βόμβες και 10 εκατ. ευρώ! – Απίστευτα σκηνικά στις φυλακές Κορυδαλλού!

Δύο βόμβες και 10 εκατ. ευρώ! – Απίστευτα σκηνικά στις φυλακές Κορυδαλλού!

Οι δύο βομβιστικές επιθέσεις, εναντίον ακινήτων που συνδέονται με τον Γιάννη Σμπώκο και ένας εκβιασμός για 10 εκατομμύρια ευρώ είναι στο επίκεντρο ενός θρίλερ που εκτυλίσσεται στις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού τον τελευταίο καιρό.

Στις 17 Απριλίου και στις 15 Μαΐου σημειώθηκαν εκρήξεις σε ακίνητα που ανήκουν στον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών και συγγενικά του πρόσωπα, στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. συσχετίζουν τις δύο επιθέσεις με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, που κρατείται τους τελευταίους μήνες στην Στ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρει η μία εκδοχή της ιστορίας, που παρουσιάζει η εφημερίδα, ο Βλαστός φέρεται να απαίτησε από τον κ. Σμπώκο- που κρατούνταν στην ίδια πτέρυγα- «προμήθεια» 10 εκατομμυρίων ευρώ, από τα χρήματα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έλαβε ως μίζα το διάστημα που ήταν γενικός γραμματέας Εξοπλισμών. Οι πληροφορίες διαφέρουν για τον τρόπο που έγινε η προσέγγιση. Η μία εκδοχή λέει, σύμφωνα με αστυνομικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ότι την απαίτηση του βαρυποινίτη μετέφερε άλλος κρατούμενος.

Άλλη πηγή της εφημερίδας όμως αναφέρει ότι ο Παναγιώτης Βλαστός ήρθε σε απευθείας επικοινωνία με τον πρώην συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Λίγες ημέρες μετά από την πρώτη βομβιστική επίθεση, ο κ. Σμπώκος μεταφέρθηκε από την Στ' πτέρυγα των φυλακών, στο ψυχιατρείο, όπου παραμένει έως και σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον έχουν επισκεφθεί δύο φορές κλιμάκια αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας, για να αντλήσουν στοιχεία για την υπόθεση, αλλά ο κ. Σμπώκος αρνήθηκε να κατονομάσει τον κ. Βλαστό ως φερόμενο εκβιαστή του.

Άλλη πηγή της «Καθημερινής» όμως αναφέρει ότι λίγες ώρες έπειτα από την ισχυρή έκρηξη της 15ης Μαΐου, σε ακίνητο της οικογένειας Σμπώκου στη Ν. Ερυθραία, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών κατέθεσε στην Αστυνομία κατονομάζοντας τον Παναγιώτη Βλαστό ως τον δράστη του εναντίον του εκβιασμού.

Ο βαρυποινίτης πάντως αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και αποδίδει τις αναφορές στο όνομά του στην προσπάθεια του κ. Σμπώκου να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες κράτησης μετακινούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Διαβάστε επίσης:

Ο ρόλος του 15χρονου στο καρτέλ ηρωίνης - Τι έγραφαν τα sms που φέρεται να έστειλε