ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο Λιακουνάκος με εγγύηση 300.000 ευρώ

Ελεύθερος ο Λιακουνάκος με εγγύηση 300.000 ευρώ

Ελεύθερος με επιβολή εγγύησης ύψους 300.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή για θέματα διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη.

Ο επιχειρηματίας απολογήθηκε για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» η οποία αφορά στην προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων από την εταιρεία SONAΚ, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και είχε καταβληθεί προκαταβολή 35 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.

Την υπόθεση είχε ερευνήσει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε βάρος συνολικά 19 ατόμων, ανάμεσά τους ο εν λόγω επιχειρηματίας, ένας πρώην αρχηγός του ΓΕΣ και δύο πρώην γενικοί διευθυντές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης 14 αξιωματικοί του Στρατού που απάρτιζαν τις αρμόδιες επιτροπές του ΥΕΘΑ.

Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, της άμεσης συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Σημειώνεται, ότι η υπόθεση εξελίχθηκε σε βάθος χρόνου από το 2001 έως το 2009 και η προμήθεια είχε φτάσει σε διαιτησία, την οποία κέρδισε η εταιρεία SONAK και έχασε το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο τώρα καλείται να πληρώσει αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ και να επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές που είχε λάβει.