ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραπλάνηση του επιβατικού κοινού οι εξαγγελίες μειώσεων στα εισιτήρια

ΣΥΡΙΖΑ: Παραπλάνηση του επιβατικού κοινού οι εξαγγελίες μειώσεων στα εισιτήρια

«Νεκροθάφτη της ελπίδας» χαρακτηρίζει τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm, με αφορμή τις νέες τιμές στα εισιτήρια.

«Εκείνο που παρακολουθούμε από χθες και όχι μόνο στο θέμα των εισιτηρίων, είναι μια άλλη επιχείρηση εξαπάτησης του κόσμου... Υπάρχουν κατηγορίες που επιβαρύνονται μέσω των νέων ρυθμίσεων για τα εισιτήρια και υπάρχουν και κάποιες άλλες περιπτώσεις που ελαφρύνονται...» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο. Δεν ξέρω αν είδατε την είδηση χθες, ότι επιστρέφει, λέει, ο 13ος μισθός και κάτω από τον τίτλο αυτού του ρεπορτάζ υπήρχε η σκέψη να υπάρξει από το φθινόπωρο ένα μπόνους παραγωγικότητας, αλλά για ποιους και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, άγνωστο. Τι σχέση έχει αυτό με την επιστροφή του 13ου μισθού, κανείς δεν το ξέρει. Παρόλα αυτά η είδηση ήταν αυτή. Κι όποιος το πιστέψει. Είναι δηλαδή μια συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης του κόσμου και χειραγώγησης της κοινής γνώμης... Η πραγματικότητα είναι αυτή η οποία διαλύει, νομίζω, τέτοιου είδους απέλπιδες προσπάθειες από μια κυβέρνηση που πραγματικά έχει χάσει τον μπούσουλα».

Εξάλλου, απέρριψε την πρόταση του Πάνου Καμμένου να μην παίρνει η Ελλάδα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. «Προσπαθεί να βοηθήσει στην άμβλυνση αντιθέσεων που υπάρχουν εντός του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου. Έχει μια λογική το ΕΣΠΑ. Προκρίνονται συγκεκριμένες επενδύσεις, συγκεκριμένες κατηγορίες και περιπτώσεις» ανέφερε σημειώνοντας ωστόσο ότι «το γεγονός ότι αυτού του είδους το αναπτυξιακό εργαλείο συσχετίζεται με την εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτή η θηλιά, που λέγεται μνημόνιο και πρόγραμμα προσαρμογής, έχει πια φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο ώστε πραγματικά πολύ δύσκολα μπορεί να ανασαίνει η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία».

«Επιβεβαιώνεται ότι δεν μπορούν να υπάρξουν πολλά βήματα παραπέρα αν δεν απαλλαγούμε απ’ αυτήν τη θηλιά. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Οι εκβιασμοί πλέον είναι απανωτοί. Η πραγματικότητα την οποία δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση και αποδέχτηκε, την έχει καταστήσει όμηρο και την ίδια. Άρα, λοιπόν, πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», τόνισε.

Στην ερώτηση αν έλεγε η κυβέρνηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ «ελάτε να τα συζητήσουμε όλα για το θέμα του χρέους» αν θα ανταποκρινόταν, είπε ότι δεν πρέπει να «συσκοτίζουμε την κατάσταση, επικαλούμενοι δήθεν την ανάγκη μιας εθνικής φωνής» σημειώνοντας ότι «η υπόθεση του χρέους έχει να κάνει με συγκεκριμένα σχέδια, τα οποία έχουν πρόσημο, προοδευτικό ή νεοφιλελεύθερο, πρόσημο λιτότητας» και «μεταφράζεται σε συγκεκριμένες πολιτικές που κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν».

«Εάν, λοιπόν, προφανώς, θέλουμε να έχουμε μια εκπροσώπηση υπέρ των συμφερόντων της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας, αυτό προϋποθέτει την ήττα των πολιτικών που υποστήριξε ο κ. Σαμαράς. Δηλαδή, του σχεδίου της κ. Μέρκελ. Να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό...» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι «μέσα από την παραδοχή ότι αυτοί αποτύχανε, έκαναν λάθη, μέσα από τη δημόσια αυτοκριτική... υπάρχει και η παραίτηση στην πολιτική».

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνονται μειώσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς