ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε πάλι η δίκη της Σκορδέλη

Αναβλήθηκε πάλι η δίκη της Σκορδέλη

Επεισοδιακή ήταν η παρουσία της προφυλακισμένης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Θέμιδας Σκορδέλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου ωστόσο για ακόμη μία φορά δεν εκδικάστηκαν δύο υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος της.

Η υποψήφια βουλευτής του κόμματος μετήχθη για να δικαστεί για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος Αφγανών τον Σεπτέμβριο του 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα, κατηγορούμενη για βαριά και επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς και για την υπόθεση των κατασχεθέντων στο σπίτι της τον περασμένο Οκτώβριο -στην υπόθεση είναι κατηγορούμενη για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορά κλεψίτυπα CD και DVD.

Μεταξύ των υπόλοιπων κατασχεθέντων ήταν και δύο φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές σπιτιών και υπηκοότητα αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές καθώς και ένα βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η πρώτη υπόθεση η οποία έχει ήδη αναβληθεί δέκα φορές, δεν εκδικάστηκε λόγω στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων και θα προσδιοριστεί εκ νέου, ενώ η δεύτερη αναβλήθηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου καθώς δεν είχαν προσκομιστεί στο δικαστήριο τα κατασχεθέντα.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς περίπου 20 χρυσαυγίτες φίλοι της Σκορδέλη, οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας, βρίζοντας και απειλώντας τους συνήγορους πολιτικής αγωγής, στην υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των μεταναστών, αλλά και στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.

Η Θέμις Σκορδέλη είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη τον περασμένο Ιανουάριο με τη σύμφωνη γνώμη των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία της για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που αφορά τις βίαιες δραστηριότητές της στην περιοχή των Πατησίων.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσή Αυγή: Κατάθεση – κόλαφος από υποψήφιο βουλευτή του κόμματος

Ροή Ειδήσεων