ΕΛΛΑΔΑ

Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια: Χτύπησαν και απείλησαν με βασανιστήρια καθηγητή

Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια: Χτύπησαν και απείλησαν με βασανιστήρια καθηγητή

Αναβρασμός επικρατεί για άλλη μία φορά στο χώρο της Παιδείας, με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να προκαλεί νευρική κρίση, τόσο σε φοιτητές, όσο και σε καθηγητές.

Η αγωνία για το αν θα χαθούν οι προθεσμίες πολλών τελειόφοιτων για τη φοίτησε σε ΑΕΙ του εξωτερικού έχει φθάσει στο «κόκκινο», καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής» ο κίνδυνος είναι πλέον ορατός.

«Θα βρω που μένεις και θα σε κάψω»

Την ίδια στιγμή, ένα άλλο γεγονός έρχεται να γεννήσει σοβαρά ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο. Πρόκειται για τον ξυλοδαρμ του προέδρου του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, Γεωργίου Τόμπρα, ο οποίος έγινε στόχος επειδή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν προχώρησε στο κλείσιμο του Τμήματος.
Συγκεκριμένα, περιγράφοντας τα χθεσινά γεγονότα που σημειώθηκαν στο Φυσικό τμήμα, ο κοσμήτορας Θετικών Επιστημών, Κωνσταντίνος Βαρώτσος ανέφερε προς τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόσιο Πελεγρίνη: «Στον χώρο της Γραμματείας ο πρόεδρος του Τμήματος Γιώργος Τόμπρας δέχτηκε επίσκεψη ομάδας φοιτητών, μέλη κατά δήλωσή τους του Δ.Σ. των φοιτητών, με απαίτηση να συναινέσει στο κλείσιμο του Τμήματος, αύριο Πέμπτη. Στην άρνησή του, δέχτηκε αρχικά φραστική επίθεση, όπως και η παρευρισκόμενη επίκουρη καθηγήτρια Ν. Σαουλίδου, και στη συνέχεια και σωματική, με αλλεπάλληλες σπρωξιές, χτυπήματα και απειλές για την προσωπική του και οικογενειακή του ασφάλεια και συγκεκριμένα: «Θα βρω πού μένεις ρε και θα σε κάψω», «θα κάνουμε κατάληψη, θα σε κλείσουμε σε υπόγειο και θα σε βασανίσουμε ρε...» για τα οποία προτίθεται να κάνει μήνυση κατά αγνώστων».

Διαβάστε επίσης:

Πού επανατοποθετούνται οι 600 «διαθέσιμοι» διοικητικοί