ΕΛΛΑΔΑ

Ακριβότερο ρεύμα από 1η Ιουλίου

Ακριβότερο ρεύμα από 1η Ιουλίου

Αυξάνεται από την 1η Ιουλίου το οικιακό τιμολόγιο για καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες, ενώ μειώνεται το τιμολόγιο για τις εμπορικές καταναλώσεις.

Αντιθέτως, σταθερά παραμένουν νυχτερινό οικιακό και αγροτικά τιμολόγια, ενώ σε ότι αφορά τις οφειλές από το «χαράτσι», που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, στο διάλειμμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας, έκανε γνωστό ότι 31 Ιουλίου θα κοινοποιηθούν στις Εφορίες.

Οι αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο για την προαναφερθείσα κατηγορία κατανάλωσης και οι μειώσεις αλλά στα εμπορικά τιμολόγια αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση, προκειμένου να καταργηθούν οι εσωτερικές επιδοτήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ερωτηθείς ο κ. Α. Ζερβός, για το ύψος της επικείμενης αύξησης είπε ότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί και διευκρίνισε ότι το χρηματικό αποτέλεσμα για την εταιρία είναι ουδέτερο, αφού απλώς ισοσκελίζει τη μείωση στο εμπορικό τιμολόγιο. Μακροπρόθεσμος, ωστόσο, στόχος της ΔΕΗ, πρόσθεσε είναι να υπάρξει ενιαίο τιμολόγιο για την οικιακή κατανάλωση.

Έγινε, επίσης γνωστό, ότι μεγάλο τμήμα των καταναλωτών που έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες, πιθανότατα πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.