ΕΛΛΑΔΑ

Πρέβεζα: Νερά κρύσταλλο και με τη βούλα

Πρέβεζα: Νερά κρύσταλλο και με τη βούλα

Την μοναδικότητα των ακτών της Πρέβεζας, όχι μόνο για την ομορφιά τους αλλά και για την καθαρότητα των νερών, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα ελέγχου που έγιναν σε όλες τις παραλίες.

Έτσι η περιοχή διαθέτει ένα ακόμα δυνατό χαρτί προς όφελος του τουρισμού, αφού χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και σε παραλίες εντός Αμβρακικού, τα νερά παρουσιάζουν καθαρότητα όμοια με αυτές των ακτών του Ιονίου.

Έτσι πεντακάθαρο σε όλες τις ακτές του δήμου Πρέβεζας είναι το νερό σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν από την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε Πρέβεζας.

Τα δείγματα που ελήφθησαν από τις παραλίες στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του κράτους και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα νερά στις ακτές της Πρέβεζας είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμβηση και γι'αυτό το καλοκαίρι.

Έλεγχοι έγιναν στον Άγιο Θωμά, στο Ψαθάκι, στην Βρυσούλα, στα Λουτρά, στην Κυανή Ακτή, στον Παντοκράτορα, στο Αλωνάκι, στο Καλαμίτσι, στον Μύτικα, σε τρία σημεία στο Μονολίθι, σε δύο σημεία στο Κανάλι, στην Καστροσυκιά, στην ακτή Λιθάρι Δέσπως, στα Ριζά, στον Άγιο Γεώργιο Λυγιάς, στον Βράχο και την Λούτσα και όλα τα δείγματα κρίθηκαν κατάλληλα για κολύμβηση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα νερά είναι πολύ καθαρά ακόμη και σε ακτές που βρίσκονται μέσα στην πόλη, Βρυσούλα, Αγ. Θωμάς, Κυανή Ακτή, Αλωνάκι, Παντοκράτορα.

Πηγή: pamepreveza.gr

Διαβάστε επίσης:

Αερομεταφορά για τρεις ασθενείς από νησιά του Αιγαίου στην Αθήνα

Λουτράκι: Λειτουργεί κανονικά απόψε το καζίνο