ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Σύσκεψη για τις καταστροφές από την πρόσφατη θεομηνία

Σέρρες: Σύσκεψη για τις καταστροφές από την πρόσφατη θεομηνία

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλου, για τις καταστροφές που υπέστη ο νομός από την τελευταία θεομηνία που προκάλεσε πλημμύρες σε περισσότερα από 120.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης, βουλευτές του νομού, δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Κουκουλόπουλος, ο οποίος ήταν πλήρως ενημερωμένος για την καταστροφή που υπέστη ο νομός, επισήμανε ότι «πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση» ενώ δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ σε νέες προτάσεις που θα συζητηθούν εντός 20ημέρου, θα γίνει και ο απολογισμός έπειτα από την καταγραφή των ζημιών από τη θεομηνία που υπέστη ο νομός Σερρών.

Οι αγρότες ζητούν να αποζημιωθούν άμεσα από τις πληγές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους, λαμβάνοντας τις επόμενες μέρες μία προκαταβολή της αποζημίωσής τους από τον ΕΛΓΑ.

Ο κ. Κουκουλόπουλος μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης, στην ΠΕ Σερρών, περιόδευσε σε περιοχές που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ αύριο το μεσημέρι, αναμένεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να βρίσκεται στις Σέρρες, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο, να έχει πλήρη γνώση των καταστροφών μετά και την περιοδεία που πρόκειται να πραγματοποιήσει στο νομό Σερρών.

Διαβάστε επίσης:

Ξάνθη: Νεκρός ανασύρθηκε 12χρονος από παραλία

Λουκέτο από Δευτέρα στο ΤΕΙ Λαμίας