ΕΛΛΑΔΑ

Nέες απολογίες από αύριο για το κύκλωμα ηρωίνης

Nέες απολογίες από αύριο για το κύκλωμα ηρωίνης

Σε τρείς ομάδες, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, θα γίνουν οι απολογίες των 14 συλληφθέντων σε αποθήκη στο Κορωπί, και στην Φιλοθέη για τις μεγάλες ποσότητες ηρωίνης που έχουν εντοπισθεί.

Αύριο θα απολογηθούν σε ανακριτή και εισαγγελέα ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «NOOR ONE» που μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα, την Τετάρτη θα απολογηθεί ο 32χρονος Έλληνας μαζί με τον 47χρονο Ιρανό υπήκοο που φέρεται να παίζει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και την Πέμπτη θα απολογηθεί η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος των κατηγορούμενων είναι αυτές της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά.

Αναφορικά με τον εντοπισμό της πρώτης ποσότητας ηρωίνης άνω του ενός τόνου, έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός αλλά και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής.

Όπως είχαν αναφέρει πηγές της ασφάλειας, ο τρόπος απόκρυψης της συνολικής ποσότητας ηρωίνης των δύο τόνων και 120 κιλών στο δεξαμενόπλοιο, ήταν τόσο μελετημένος και καλά σχεδιασμένος, που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος, ούτε από τα ειδικά σκυλιά της υπηρεσίας.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση παίζει ο 47χρονος Ιρανός που φέρεται να έχει δηλώσει στην ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το δεξαμενόπλοιο παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν από πλοιάριο τροφοδοσίας από το οποίο επιβιβάστηκε ο ίδιος ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης.

Ο ίδιος φέρεται επίσης να έχει υποστηρίξει, ότι για το ρόλο αυτό θα λάμβανε το ποσό των 50.000.000 Ριάλ (ιρανικά νομίσματα).

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το πλοίο, έχουν προκύψει τα εξής:

Το πλοίο, που έφερε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, φέρεται να βρισκόταν -στα τέλη Απριλίου- στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενώ στις αρχές Μαΐου είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το επίμαχο «εμπόρευμα».

Στη συνέχεια, ο καπετάνιος του πλοίου δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 7 Ιουνίου έφτασε στο λιμάνι της Ελευσίνας με το αιτιολογικό της επισκευής. Γι αυτό, άλλωστε, βρισκόταν στη περιοχή της Βλήχας, κοντά σε ναυπηγείο.

Η ηρωίνη σταδιακά μεταφέρθηκε από την Ελευσίνα με οχήματα και φορτηγό στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Αξιωματικοί του Λιμενικού ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι όλα δείχνουν πως βρέθηκε στο σύνολό της η ποσότητα της ηρωίνης που μεταφέρθηκε με το συγκεκριμένο πλοίο, ωστόσο η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται, ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα.

Το πλήρωμα του «NOOR ONE» ήταν δεκαμελές και όλοι Ινδοί υπήκοοι.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το πλοίο που μετέφερε τους δύο τόνους ηρωίνης (vid)

Σε κοτέτσια στο Κορωπί ο άλλος ένα τόνος ηρωίνης