ΕΛΛΑΔΑ

Σχολικοί φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (pics-vid)

Σχολικοί φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (pics-vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πραγματοποιούν για άλλη μία φορά σχολικοί φύλακες, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Το ραντεβού στο σημείο δόθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Σχολικών Φυλάκων.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μπροστά από το υπουργείο, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

Σύμφωνα με την Τροχαία νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Βασ. Σοφίας, ωστόσο, αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα, καθώς μετά από συνεννόηση με τον επικεφαλής της Αστυνομίας, οι σχολικοί φύλακες μετακινήθηκαν στο πεζοδρόμιο, όπου και πραγματοποιούν τη συγκέντρωση.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθυντή γραφείου του κ. Μητσοτάκη, κ. Δ. Μελιτσιώτη. Οι σχολικοί Φυλακες μιλάνε για αδιέξοδο και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

"Μας πέταξαν στο δρόμο-Δεν ξέρουμε πώς να ζήσουμε"

Σε απόγνωση βρίσκονται οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι είναι πλέον στο δρόμο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, εξαιτίας της διαθεσιμότητας. Ένας σχολικός φύλακας, ο οποίος δίνει το "παρών" στη διαδήλωση υποστηρίζει πως δεν ξέρουν πλέον τι θα κάνουν. "Μας πέταξαν στο δρόμο. Είμαστε οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας και είναι πολύ δύσκολο να μας πάρουν στη δουλειά" ανέφερε συγκεκριμένα ο σχολικός φύλακας συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν μπορούν ούτε να βγουν στη σύνταξη, καθώς δεν έχουν τα ένσημα που απαιτούνται.

Διάβαστε επίσης:

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας (pics-vid)