ΕΛΛΑΔΑ

Το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας παγώνει την αξιολόγηση του προσωπικού

Το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας παγώνει την αξιολόγηση του προσωπικού

Το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας με μια απόφαση πολιτικού χαρακτήρα αποφάσισε να παγώσει την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση προσωπικού μέχρι την έκδοση απόφασης του ΣτΕ. Επίσης ζητεί από την κυβέρνηση την αναστολή του νόμου.

Όσον αφορά το προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους δήμους και ιδιαίτερα με το πρώτο στάδιό του, το οποίο αφορά τον επιμερισμό ποσοστών που περιλαμβάνονται στον νόμο και επικρίνεται ως αυθαίρετο και αντισυνταγματικό,το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του.

Επίσης το συμβούλιο σημειώνει στην απόφασή του την πάγια θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για αξιολόγηση δομών και προσωπικού και υπογραμμίζει την ανάγκη ενός δίκαιου συστήματος αξιολόγησης προσωπικού που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της δημόσιας και διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ζητά την εφαρμογή της αναστολής του νόμου και προτείνει τη σύσταση τετραμερούς επιτροπής από υπουργείο Εσωτερικών, ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ για κατάρτιση προεδρικού διατάγματος που θα θέσει τα πλαίσια της αξιολόγησης και το οποίο ΠΔ δεν μπορεί να παραπέμπει σε απολύσεις και διαθεσιμότητες στους δήμους.

Διαβάστε επίσης:

ΕΜΠ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί