ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Πιτσιρικάδες πουλούσαν χασίς με 5 ευρώ (pics)

Κρήτη: Πιτσιρικάδες πουλούσαν χασίς με 5 ευρώ (pics)

Δύο πιτσιρικάδες 20 και 21 ετών είχαν στην κατοχή τους σχεδόν 3 κιλά χασίς και φρόντιζαν για τη διακίνηση του στις πιάτσες του Ηρακλείου.

Οι δύο νέοι είχαν βρει "καβάτζα" στις όχθες του Γιόφυρου, στο ύψος των Καμινίων και από κει προμηθευόταν ποσότητες τις οποίες στη συνέχεια "έσπρωχναν" σε αγοραστές.

Όπως αναφέρει το irakliolive.gr, τα ναρκωτικά ήταν μοιρασμένα και έτοιμα προς πώληση σε ποσότητες του 1,7 γραμμαρίων και τα πουλούσαν - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - 5 ευρώ ενώ οι εκτιμήσεις που υπάρχουν αναφέρουν ότι το ... πελατολόγιο των πιτσιρικάδων ήταν νεαρά - κυρίως - άτομα.

Έτσι με ένα 5ευρω είχαν πρόσβαση σε μία μικρή ποσότητα ενώ και το ποσό είναι τέτοιο που όλοι οι πιτσιρικάδες έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν! Το χασίς που είχαν στην κατοχή τους οι δύο επικίνδυνοι νεαροί ήταν Αλβανικής προέλευσης, άριστης ποιότητας και το είχαν κρυμμενο σε δύο διαφορετικά σημεία στις όχθες του ποταμού, μαζί με ένα όπλο.

Ο νεαρός Αλβανός έχει απασχολήσει και άλλη φορά στο παρελθόν για ληστεία, κλοπή, ναρκωτικά και είναι έξω με περιοριστικούς όρους ενώ ο νεαρός Ηρακλειώτης απασχολεί τις αρχές για πρώτη φορά αναφερουν οι πληροφορίες. Οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου ερευνούν τώρα τις διασυνδέσεις των δύο νεαρών που διακινούσαν τις μεγάλες ποσότητες και που όπως όλα δείχνουν ήταν κομμάτι μίας μεγάλης αλυσίδας διακίνησης ναρκωτικών στην πόλη του Ηρακλείου.

Οι δύο νεαροί φαίνεται ότι ήταν οι κρίκοι μία αλυσίδας θανάτου, ήταν τα άτομα με τα οποία οι μεγάλοι διακινητές μπορούσαν να προσεγγίσουν νεαρά άτομα στο Ηράκλειο και να μεγαλώσουν το ... πελατολόγιο τους πουλώντας χασίς με 5 ευρώ !

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες (24.06.2014) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, 20χρονος ημεδαπός και 21χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ακολούθησε έρευνα στην ευρύτερη περιοχή και σε κοντινή απόσταση από το σημείο της σύλληψης του 20χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

2.747,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, σε επτά συσκευασίες,

17,7 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα),

έξι (6) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 19,6 γραμμάρια σπόρους κάνναβης,

πιστόλι, γεμιστήρας, φυσίγγια και

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες έκρυβαν, στη συγκεκριμένη περιοχή ναρκωτικές ουσίες, ενώ τα ανωτέρω κατασχεθέντα, τα κατείχαν από κοινού.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, άμεσα αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 21χρονος.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα επικοινωνίας για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Πήραν τους… δρόμους οι κάτοικοι του Ηρακλείου!