ΕΛΛΑΔΑ

Νέος αρχηγός στην Εθνική Φρουρά

Νέος αρχηγός στην Εθνική Φρουρά

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να διορίσει νέο Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς τον αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη για περίοδο δύο ετών.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, η ημερομηνία κατά την οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά του θα αποφασιστεί από τον υπουργό Αμυνας.

Ποιος είναι ο Γεώργιος Μπασιακούλης

Ο Γεώργιος Μπασιακούλης, γεννήθηκε στη Φλώρινα το Νοέμβριο του 1957, εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1975 από την οποία αποφοίτησε το 1979 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Αποφοίτησε επιτυχώς από τα Σχολεία Βασικής και Προκεχωρημένης εκπαίδευσης του Πυροβολικού, την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε ως Διοικητής Πυροβολαρχίας, ως Διοικητής Μοίρας και ως Επιτελής σε Μονάδες και Διοικήσεις Πυροβολικού.

Επιπλέον υπηρέτησε, ως Επιτελής στη Διεύθυνση Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ, στη θέση τρεχουσών πληροφοριών του Στρατιωτικού Επιτελείου της Δυτικοευρωπαϊκής και Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, καθώς και ως Εθνικός αντιπρόσωπος στο Νατοϊκό Στρατηγείο SACT (Supreme Allied Command Transformation), στο Norfolk των ΗΠΑ.

Ως ανώτατος αξιωματικός διετέλεσε, Διευθυντής του Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων του ΓΕΕΘΑ και Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού.

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του. Μιλάει την αγγλική γλώσσα.

Διαβάστε επίσης

Α/ΓΕΕΘΑ: Διαψεύδει συζητήσεις για ισοδύναμα μέτρα στις ένοπλες δυνάμεις