ΕΛΛΑΔΑ

Αντίθετοι οι τουριστικοί πράκτορες με το πρόγραμμα προβολής του ελληνικού τουρισμού

Αντίθετοι οι τουριστικοί πράκτορες με το πρόγραμμα προβολής του ελληνικού τουρισμού

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του Συνδέσμου αλλά και του συνόλου του κλάδου των τουριστικών γραφείων, σχετικά με το νέο πρόγραμμα προώθησης και προβολής του Ελληνικού Τουρισμού, το οποίο παρουσιάστηκε εχθές.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΤ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου προγράμματος «Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι το νέο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό είναι προσαρμοσμένο στις συνήθειες των τουριστών, τα κριτήρια επιλογής προορισμού, τον τρόπο που αναζητούν πληροφόρηση οι επισκέπτες, τα κανάλια μέσα από τα οποία αγοράζουν υπηρεσίες και οργανώνουν το ταξίδι τους».

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την παρουσίαση του Γ.Γ. του ΕΟΤ, πλέον παρουσιάζονται και χρησιμοποιούνται στο επίσημο site της Ελλάδας www.visitgreece.gr οι πλατφόρμες expedia.com,lastminute.com, tripadvisor.com, travelocity.com, travelzoo.com, yahoo.com και orbitz.com, οι οποίες παραπέμπουν τον τουρίστα στα συγκεκριμένα sites για την οργάνωση του ταξιδιού και την αγορά υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης:

Ο τουρισμός στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε η Όλγα Κεφαλογιάννη