ΕΛΛΑΔΑ

Έχετε εξοχικό; «Απολαύστε» αυξήσεις 11% στα τιμολόγια της ΔΕΗ!

Έχετε εξοχικό; «Απολαύστε» αυξήσεις 11% στα τιμολόγια της ΔΕΗ!

Νέα «καμπάνα» για τους ιδιοκτήτες εξοχικών αφού από την επόμενη εβδομάδα έρχονται αυξήσεις που θα προκαλέσουν «ηλεκτροσόκ» - Δείτε πόσα θα πληρώσετε από 1η Ιουλίου.

Η κυβέρνηση και οι εταιρείες κοινής ωφέλειας (όσες απέμειναν με αυτόν τον τίτλο) συνεχίζουν να «τιμωρούν» τους Έλληνες καταναλωτές και πιο συγκεκριμένα τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ειδικά όσοι έκαναν το «λάθος» να έχουν και ένα εξοχικό, αυτοί θα πληρώσουν ακριβά! Αυξήσεις μέχρι 11% έρχονται στους λογαριασμούς ρεύματος για καταναλωτές με εξοχικές και δευτερεύουσες κατοικίες που ανήκουν στη χαμηλή κατηγορία έως 800 κιλοβατώρες/τετράμηνο.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, από την επόμενη εβδομάδα καταργείται η χαμηλή κατηγορία και ενοποιείται με την αμέσως επόμενη, από 801-2.000 κιλοβατώρες. Έτσι δημιουργείται μια νέα κατηγορία από 0-2.000 κιλοβατώρες και πλέον μπαίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια για τα εξοχικά, τα σπίτια στο χωριό και τα σπίτια με χαμηλή κατανάλωση.

Οι φτωχοί άνθρωποι που δεν καταναλώνουν πολύ θα μπορέσουν να σωθούν μόνο χάρη στο κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο δεν καταργείται.

Οι αυξήσεις θα αρχίσουν να μετρούν από την 1η Ιουλίου και κάπως έτσι ένας ιδιοκτήτης ενός εξοχικού που σήμερα πληρώνει 60 ευρώ το τετράμηνο θα δεί αυξημένο τον λογαριασμό του κατά 6 με 7 ευρώ.

Αντίστοιχα για άλλο εξοχικό με ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση κοντά στις 400 κιλοβατώρες ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει αντί των 30 ευρώ που είναι σήμερα έναν λογαριασμό 34 με 35 ευρώ.

Κι όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι θα υπάρξουν ελαφρύνσεις και ότι «δεν πρέπει να χαθεί η μεσαία τάξη». Την ίδια ώρα, το αρμόδιο υπουργείο, το υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, επικαλείται για αυτές τις αυξήσεις μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και το γεγονός ότι οι κάτοχοι εξοχικών απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τα φτωχά νοικοκυριά.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το υπουργείο μας λέει ότι με μνημονιακή εντολή αποφασίζεται πως οι κάτοχοι εξοχικής κατοικίας είναι «αξιωματικά» πλούσιοι... Και η ανάπτυξη συνεχίζεται...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, από το γραφείο Τύπου της ΔΕΗ υπήρξε μια γραπτή ανακοίνωση η οποία μόνο ως ασαφής μπορεί να χαρακτηριστεί και η οποία δεν κάνει λόγο για αυξήσεις αλλά για εξορθολογισμό των τιμολογίων. Διαβάστες αναλυτικά την ανακοίνωση της ΔΕΗ:

-Ο εξορθολογισμός των τιμολογίων και η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αποτελεί εναρμόνιση με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες για κοστοβαρή τιμολόγια.

-Η Επιχείρηση αυτήν την περίοδο επεξεργάζεται τα δεδομένα και προτάσεις, που συζητήθηκαν και σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της, ως προς την υλοποίηση του εξορθολογισμού των τιμολογίων που αφορούν τις καταναλώσεις από 0 έως 800kWh (κυρίως εξοχικές και δεύτερες κατοικίες) αλλά και επαγγελματικά/εμπορικά τιμολόγια.

-Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται με έμφαση στη δημιουργία νέων τιμολογίων τα οποία θα δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας που δοκιμάζονται από την κρίση.

-Η ΔΕΗ AE θα ενημερώσει υπεύθυνα και αναλυτικά τους καταναλωτές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξορθολογισμού.

Διαβάστε επίσης:

Μικρή ΔΕΗ: Ο κυβερνητικός θίασος σε νέα παράσταση

Η ΓΕΝΟΠ ξεκινά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Τι απαντά η ΔΕΗ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια