ΕΛΛΑΔΑ

Νέες θέσεις εργασίας - Ποια είναι τα επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση

Νέες θέσεις εργασίας - Ποια είναι τα επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση

Εντεκα από τους 21 τομείς της οικονομίας παρουσιάζουν μεγαλύτερες προοπτικές εργασίας, καθώς σε αυτούς ανοίγουν νέες θέσεις. Πρόκειται για τους τομείς που εμφάνισαν αύξηση της απασχόλησης το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται η εκπαίδευση, ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, τα ακίνητα, οι χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, τα logistics και η περιβαλλοντική διαχείριση. Σε αυτούς τους τομείς παρουσιάζονται και οι μεγαλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης αυτή την περίοδο, σύμφωνα με την έκθεση της ICAP για την «Απασχόληση και Ανεργία», όπως την παρουσιάζουν «Τα Νέα».

Στα τουριστικά επαγγέλματα για παράδειγμα έγιναν το τελευταίο έτος 13.000 νέες προσλήψεις, ενώ σε έναν νέο τομέα όπως η διαχείριση του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, η απασχόληση αυξήθηκε κατά περίπου 4.000 άτομα. Στον αγροτικό τομέα προστέθηκαν μέσα σε έναν χρόνο 4.000 νέοι γεωργοί.

Μικρότερες αυξήσεις-από 600 έως 1.000 άτομα- που δείχνουν μια ανοδική τάση για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης είχαμε επίσης στους τομείς της διαχείρισης ακινήτων, στον τραπεζικό τομέα, στις ασφάλειες και στα logistics.

Ο κλάδος όμως που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αύξηση της απασχόλησης και έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι εκείνος της εκπαίδευσης, Μέσα σε ένα χρόνο προστέθηκαν στο χώρο περίπου 21.000 εργαζόμενοι.

Στον αντίποδα, εξακολουθούν να πλήττονται επαγγέλματα που στο παρελθόν είχαν υψηλή ζήτηση, όπως οι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κτίστες και γενικά ειδικότητες του ευρύτερου χώρου των κατασκευών, όπως επίσης το εμπόριο και η επικοινωνία. Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2014 δείχνουν ότι χάθηκαν μέσα σε ένα χρόνο 21.400 θέσεις εργασίας από τις κατασκευές, 14.000 από τη μεταποίθηση και 13.800 από το χονδρικό και λιανικό εμπόριο.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Νέο κύμα καύσωνα από Δευτέρα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων