ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2014: Το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου οι ανακοινώσεις

Βάσεις 2014: Το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου οι ανακοινώσεις

Όπως όλα δείχνουν – εκτός απροόπτου - το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2014 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων μαθητών που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι βάσεις θα σημειώσουν αύξηση σε πολλές σχολές και ιδιαίτερα σε αυτές που είθισται να είναι υψηλής ζήτησης.

Βάσεις πολλών ταχυτήτων προκύπτουν από τις βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών, η δημοσιοποίηση των οποίων αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Σε Νομικές, Πολυτεχνικές και Οικονομικές Σχολές καταγράφεται σημαντική άνοδος. Πτωτική, αντιθέτως, εμφανίζεται η τάση στην Ιατρική, καθώς και σε αρκετά τμήματα ΤΕΙ Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων (ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα), φαίνεται πως άνοδος των βάσεων αναμένεται για αρκετά υψηλόβαθμα τμήματα όπως Νομικά, Πολυτεχνικά και Οικονομικά, πτώση εκτιμάται ότι θα υπάρχει στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές Σχολές αλλά και σε τμήματα των ΤΕΙ που δίνουν δουλειά.

Στις Στρατιωτικές θα υπάρχουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι θέσεις των εισακτέων.

Πάντως το εύρος της ανόδου ή της καθόδου των βάσεων ανά τμήμα θα μπορεί να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων, αλλά και μόλις κατατεθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων με τις προτιμήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές 2014: Την Τρίτη 1η Ιουλίου οι βαθμοί στα Λύκεια της χώρας!