ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης

Έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

Συνελήφθησαν συνολικά 71 άτομα για παρεμπόριο και για διάφορα αδικήματα κυρίως της τουριστικής νομοθεσίας. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν εκατοντάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων οι 350 βεβαιώθηκαν σε τετράτροχα μηχανοκίνητα οχήματα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 168 παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και 28 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί ναρκωτικών, περί προστασίας ανηλίκων, περί αλλοδαπών, περί όπλων κ.α.)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατασχέθηκαν χιλιάδες ζεύγη γυαλιά ηλίου και οράσεως, χιλιάδες γυναικείες τσάντες και πορτοφόλια, τα οποία ήταν απομίμηση διαφόρων επώνυμων εταιρειών, εκατοντάδες είδη θαλάσσης, χιλιάδες γυναικεία αξεσουάρ και κοσμήματα, εκατοντάδες παιδικά ρολόγια και εκατοντάδες παιχνίδια.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αντικείμενο των επιχειρήσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στο παρεμπόριο, παραβάσεις τουριστικής νομοθεσίας, στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στην προστασία των ανηλίκων, καθώς και στη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Κρήτης.

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Τρεις συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

ΕΛ.ΑΣ.: Στη δημοσιότητα στοιχεία 71χρονου που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων