ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζεται ο Κ. Γιαννίκος του ΑΛΤΕΡ

Αποφυλακίζεται ο Κ. Γιαννίκος του ΑΛΤΕΡ

Θέμα χρόνου θεωρείται η αποφυλάκιση του πρωην διευθύνοντος συμβούλου του ALTER Κώστας Γιαννίκου, ο οποίος κρατείται από τον Ιούνιο του 2012 μετά το "κανόνι" του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο ίδιος υπέβαλλε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με όρους, κάτι που έγινε δεκτό. Ωστόσο ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του σταθμού οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές αφού εκκρεμούν δυο πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του (6 και 7 ετών ) στην εκτέλεση των οποίων έχει δοθεί αναστολή μέχρι την έφεση αρκεί ο κατηγορούμενος να υποβάλλει συνολικά 150.000 ευρώ εγγύηση.

Και οι δυο καταδίκες αφορούν σε μη καταβολή ΦΠΑ και ΦΜΥ για το ΑΛΤΕΡ. Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά Γιαννίκου θα ζητήσει μείωση της εγγύησης. Εφόσον καταβληθούν τα ποσά ο κ .Γιαννίκος μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα.

Το πράσινο φως της αποφυλάκισης έδωσε το Μονομελές Εφετείο Αθηνών υπό την προεδρία του προεδρου Εφετών Βενιζέλου Μουράτζογλου, που αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να έχει τη δυνατότητα εφόσον καταβάλει συνολική εγγυοδοσία 150.000 ευρω σε σχεση με δυο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του να βρεθεί εκτός φυλακής.

Διαβάστε επίσης:

Καρφιά Αλεξόπουλου κατά του «ονειροπαρμένου» Κασιδιάρη