ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ: Νέες διακοπές ρεύματος απόψε το βράδυ

ΔΕΗ: Νέες διακοπές ρεύματος απόψε το βράδυ

Δεν προγραμματίζονται περικοπές στην ηλεκτροδότηση για το μεσημέρι, αν η κατάσταση στο δίκτυο παραμείνει ως έχει μέχρι στιγμής, ανέφεραν αρμόδια στελέχη του Διαχειριστή του Δικτύου.

Οι μονάδες παραγωγής που βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ παραμένουν ως είχαν χθες, πρώτη ημέρα της απεργίας ενώ η ζήτηση ρεύματος είναι λίγο μειωμένη λόγω των ανέμων που ρίχνουν τη θερμοκρασία και κατ' επέκταση τη ζήτηση ενέργειας για τη λειτουργία των κλιματιστικών.

Σε περίπτωση βέβαια που υπάρξει κάποια αλλαγή είτε στο μέτωπο της παραγωγής, είτε της ζήτησης, θα γίνουν περικοπές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος.

Για τις βραδυνές ώρες, αντίθετα, θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθούν περικοπές (όπως έγιναν και χθες το βράδυ) καθώς λείπει από το σύστημα η εισροή ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στην εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε χθες η ΔΕΗ προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ.

Η συζήτηση της αγωγής έχει οριστεί για σήμερα στη μία το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα σε πολιτικό επίπεδο η υπόθεση της ΔΕΗ προκαλεί πολιτική θύελλα μετά την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πλην της Χρυσής Αυγής) να στηρίξουν το αίτημά του για δημοψήφισμα, προχωρώντας σε μια πρόβα τζενεράλε εν όψει της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για τη συγκέντρωση 120 βουλευτών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμένο, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον Πάρι Μουτσινά, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών.

Κατά πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να γίνει συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ξεχωριστές συναντήσεις ανά πρόσωπο θα γίνουν με τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Διαβάστε επίσης:

Διακοπές ρεύματος: Τα δικαστήρια αποφασίζουν για την απεργία της ΓΕΝΟΠ

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» κατέθεσε ο Μανιάτης