ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Ξυλουργός καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης!

Εύβοια: Ξυλουργός καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης!

Ο 55χρονος άνδρας πιάστηκε στα πράσα από την ΟΠΚΕ για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας...

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο 55χρονος συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης, δενδρύλλια κάνναβης εντός ελαιοπερίβολου, με εμφανή στοιχεία φροντίδας (εγκατεστημένο αυτόματο σύστημα ποτίσματος), καθώς και στον προαύλιο χώρο περιφραγμένου αγροκτήματος, ιδιοκτησίας του 55χρονου, στην ανωτέρω περιοχή.

Οι χώροι άμεσα τέθηκαν υπό επιτήρηση και μερικές ώρες μετά, ο 55χρονος εμφανίστηκε στο αγρόκτημα και προέβη στην φροντίδα των δενδρυλλίων κάνναβης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί επ' αυτοφώρω από τους αστυνομικούς.

Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο αγρόκτημα και στην αποθήκη εντός αυτού, στο ελαιοπερίβολο, στην οικία, καθώς και σε χώρο πλησίον αυτής, που ο 55χρονος χρησιμοποιούσε ως εργαστήριο ξυλείας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

13 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,40 έως 2,00 περίπου μέτρα το καθένα.

φύλλα και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, σε διαδικασία αποξήρανσης, μεικτού βάρους 175 περίπου γραμμαρίων,

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 16,45 περίπου γραμμαρίων,

πιστόλι με την γεμιστήρα του,

μαύρο λάστιχο ποτίσματος, μήκους 60 μέτρων

14 πλαστικά δοχεία, τα οποία ήταν κομμένα στο πάνω μέρος τους και χρησίμευαν στην τοποθέτηση των δενδρυλλίων κάνναβης, πριν την φύτευση τους στο έδαφος (φυτώριο),

33 κενά μεταλλικά κουτιά και 69 νάιλον συσκευασίες, τα οποία ο 55χρονος χρησιμοποιούσε για τον καταμερισμό και την συσκευασία της ακατέργαστης κάνναβης,
2 νάιλον συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους 493 γραμμαρίων,

μαγειρικό σκεύος (κατσαρόλα) με υπολείμματα κάνναβης,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 3 ψαλίδια.

Ακόμη στην κατοχή του 55χρονου, καθώς και σε δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία κατέφτασε στο αγρόκτημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 1,28 γραμμαρίων.
Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Ωρεών, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.

Πηγή: eviazoom

Διαβάστε επίσης:

Από τις 15 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις