ΕΛΛΑΔΑ

ΕΒΖ: Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις

ΕΒΖ: Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις

Σε σειρά αποφάσεων για συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη ακόμα και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, χρηματοδότηση της εταιρείας, αλλά και το διορισμό μιας νέας διοίκησης που θα στηρίζει την τευτλοκαλλιέργεια, κατέληξαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που έγινε, στις Σέρρες.

Η σύσκεψη έγινε με αφορμή την είδηση ότι αναστέλλεται από φέτος, η λειτουργία των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), σε Σέρρες και Ορεστιάδα και διατήρηση μόνο αυτού στο Πλατύ Ημαθίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΒΖ, στις Σέρρες, Χριστόδουλος Βαρκάκης, διερωτήθηκε: «Πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να δίνει τη ψήφο εμπιστοσύνης της στην τευτλοκαλλιέργεια εντάσσοντάς την στη συνδεδομένη ενίσχυση στο πλαίσιο της ΚΑΠ 2014-2020 και να κλείνει τα δύο εργοστάσιά της».

Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις για το είδος των κινητοποιήσεών, αναμένεται να ληφθούν αύριο, μετά τη σύσκεψη των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας, έτσι ώστε όλοι «ενωμένοι να αποτρέψουμε τα σχέδιά να οδηγήσουν στον αφανισμό τους τευτλοκαλλιεργητές», υπογράμμισε ο ίδιος.