ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος η απεργία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Τέλος η απεργία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Ολοκληρώνεται απόψε η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι οποίοι σκοπεύουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές κινητοποιήσεων.Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι.

Ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΔΕΗ. Μετά την συνεδρίαση των συνδικαλιστικών οργάνων αποφασίστηκε να σταματήσει αυτός ο αγώνας των κινητοποιήσεων με τις απεργίες και τις διακοπές ρεύματος και να συνεχιστούν με άλλες μορφές οι αντιφδράσεις. Μετά από αυτη την εξέλιξη οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις θέσεις τους και σήμερα το βράδυ στις 12 ολοκληρώνεται και η 48ωρη που είχε κηρυχθεί.

Στην ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ τονίζεται χαρακτηριστικά ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλες μορφές, ενώ οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ καλούν την ΓΣΕΕ, τον ελληνικό λαό και άλλους φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:

«Ο Αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση τη χώρας βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης.

Ο αγώνας μας πήρε πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Απευθύνουμε κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης.

Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία.

Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που τορπιλίζει – υπονομεύει το θεσμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος.

Στα πλαίσια αυτά η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των σωματείων μελών ολοκληρώνεται σήμερα 6/7/2014 τα μεσάνυχτα».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Διαβάστε επίσης:

Δυτική Μακεδονία: Επιστρέφουν στα πόστα τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ