ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Οι βοσκοί εκτέλεσαν τα σκυλιά που επανεντάχθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον

Βόλος: Οι βοσκοί εκτέλεσαν τα σκυλιά που επανεντάχθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον

Στην πόλη τα δηλητηριάζουν στην επαρχία τα εκτελούν.

Την εξόντωση των σκυλιών που από το καταφύγιο του Δήμου Βόλου αφέθηκαν ελεύθερα (στειρωμένα και αποπαρασιτωμένα) στην περιοχή Παλιούρι της Μαγνησίας καταγγέλλει η Φλωρίκα Τσιρογιάννη πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση».

Τα τρία από τα τέσσερα σκυλιά, που απελευθερώθηκαν πριν από περίπου έναν μήνα, τα αναζητούσαν οι εθελοντές του συλλόγου, που είχαν αναλάβει τη σίτιση τους. Μάταια όμως αφού τα ζώα και ενώ οι μέρες περνούσαν παρέμεναν άφαντα.

Έτσι τα μέλη του συλλόγου «Κόσμος και Φύση» θεώρησαν ότι αυτά έχουν φύγει από το χωριό για άλλη περιοχή. Όμως στις 3 Ιουλίου μια γυναίκα που έχει συγγένεια με έναν εκ των κτηνοτρόφων ενημέρωσε την κα Τσιρογιάννη ότι τα τρία σκυλιά που ψάχνει είναι νεκρά, γιατί οι βοσκοί τα πυροβόλησαν και τα σκότωσαν.

Μάλιστα για να δικαιολογήσει τους δράστες η γυναίκα – που γνωρίζει αλλά δεν καταγγέλλει στην Αστυνομία τους εγκληματίες – είπε ότι το έκαναν επειδή τους έφαγαν τα πρόβατα!

Η κα Τσιρογιάννη με αφορμή και αυτό το έγκλημα – που είναι συνηθισμένη πρακτική παντού στην επαρχία – τονίζει: «Η πράξη αυτή είναι αποτρόπαια και σύμφωνα με τον νόμο είναι ποινικά κολάσιμη.

Αν ο κτηνοτρόφος είχε περιορίσει τα ζώα του, ως όφειλε, είναι σίγουρο ότι δεν θα έφτανε στην δολοφονία. Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν επιτρέπεται να αφήνουν τα ζώα τους χωρίς επιτήρηση και ότι τα μαντριά τους πρέπει να είναι περιφραγμένα.

Το βουνό, η πεδιάδα, δεν τους ανήκει, είναι κοινή έκταση. Ένας σκύλος δεν γνωρίζει από ιδιοκτησίες γι' αυτό και ο άνθρωπος πρέπει να διασφαλίσει το βιός του.

Ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα να στραφούμε νομικά εναντίον του, τα σκυλιά όμως δεν θα γυρίσουν στη ζωή, όπως δεν θα γυρίσουν και τα πρόβατα του. Αυτή η λανθασμένη αντίληψη για τη "διαχείριση" της φύσης έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Η πόλη και η νέα δημοτική αρχή δεν θέλει αδέσποτα, η εξοχή είναι θάνατος για αυτά τα ζώα, που λοιπόν θα πάνε; Θα εξαφανιστούν διά μαγείας ή δια της δολοφονίας; Αιδώς ΑΡΓΕΙΟΙ!» επισημαίνει η κα Τσιρογιάννη.

Πηγή: zoosos.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Ο κροκόδειλος «ποζάρει» στις κάμερες! (vid)

Κως: Άραβες άφησαν φιλοδώρημα 2000 ευρώ σε σερβιτόρο - Δείτε γιατί!

Ηλεία: Έκανε σπίτι... το αυτοκίνητό της (pics)