ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: Στήριξη στις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ

ΓΣΕΕ: Στήριξη στις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ

Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00 στο Σύνταγμα, αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Την ίδια στιγμή, η Συνομοσπονδία αποφάσισε να «ενισχύσει σε συνδικαλιστικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο τον δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ» και απευθύνει κάλεσμα «σε όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας να διοργανώσουν, απογευματινά συλλαλητήρια την ίδια ημέρα», που θα πραγματοποιείται η κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ στην Αθήνα.

Παράλληλα, η ΕΕ της ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ και όλων των κλάδων στους οποίους έχει εφαρμοστεί, να πάψει να κακοποιεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και να κουρελιάζει το Σύνταγμα».

Εξάλλου, την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει στο Δημόσιο, αντιδρώντας στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες, τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

«Η ΓΣΕΕ απορρίπτει την κυβερνητική επιδίωξη να τεμαχίσει και να πουλήσει σε ιδιώτες τη ΔΕΗ. Μαζί με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε το ανοσιούργημα εναντίων της εθνικής οικονομίας, εναντίων των συμφερόντων των Ελλήνων καταναλωτών ,εναντίων των εργαζομένων αλλά και να σταματήσουμε αυτές τις αντιδημοκρατικές ενέργειες της πολιτικής επιστράτευσης, που εκθέτουν καθημερινά τη χώρα αλλά ταυτόχρονα βάζουν σε κατάσταση στέρησης δημοκρατικών δικαιωμάτων τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά κινήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Υπάρχει και άλλος κροκόδειλος στο Ρέθυμνο (vids)

«Χειρόφρενο» στις απεργίες με νόμο βάζει η κυβέρνηση