ΕΛΛΑΔΑ

Δύο νεαροί χάκερ στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο νεαροί χάκερ στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο πρώην «παράνομοι» έγιναν νόμιμες ερευνητές. Ο λόγος για δύο πρώην… crackers έγιναν χάκερ της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προσφέροντας μάλιστα, προσφέροντας οικειοθελώς και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην πάταξη κάθε μορφής διαδικτυακού εγκλήματος.

Η προχωρημένη πρόθεση του διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη να προτείνει τέτοιοι έξυπνοι νεαροί να προσλαμβάνονται με… μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών στην ΕΛ.ΑΣ., είχε πάρει «σάρκα και οστά» αρκετό καιρό πριν, με άλλη όμως μορφή, χωρίς οικονομική σχέση συνεργασίας, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

«Θέλουμε τέτοια παιδιά. Μας ενδιαφέρει να μάθουμε πώς σκέφτονται και πώς κινούνται στο Διαδίκτυο. Βοηθούν τις έρευνες για την επίτευξη ενός καλού σκοπού. Είναι καλό να έχεις το μυαλό ενός πρώην "παράνομου" στην φαρέτρα σου», δηλώνουν στην εφημερίδα αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο νεαροί, 19 και 16 χρονών, είχαν κατηγορηθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε ξεχωριστές υποθέσεις cracking. Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσία τους δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής τους. Η ανακρίτρια προέβη σε μία πρωτοποριακή πρόταση προς τους δύο κατηγορουμένους. «Θέλετε, αντί να δίνετε το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα, να το κάνετε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;» φαίνεται να ρώτησε η δικαστική λειτουργός. Οι πληροφορίες θέλουν τους δύο νεαρούς να ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και δήλωσαν πρόθυμοι να το κάνουν.

Κάπως έτσι, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ως μία μορφή «επανένταξης» στη νόμιμη διαδικτυακή έρευνα και αναζήτηση των «κακών» του ίντερντετ, προσφέρουν τις δυνατότητές τους στους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: Πώς θα λάβετε το τελευταίο οικογενειακό επίδομα