ΕΛΛΑΔΑ

Να χυθεί άπλετο φως τώρα!

Να χυθεί άπλετο φως τώρα!

Τη συνέχιση της ανάκρισης για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 διατάσσει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με σχετικό βούλευμα που εξέδωσε

Παρά την εισαγγελική εισήγηση σύμφωνα με την οποία η υπόθεση με κατηγορούμενους τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, καθώς και άλλα δύο στελέχη της Αρχής , θα έπρεπε να τεθεί στο αρχείο, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.

Βάσει αυτής της εξέλιξης η δικογραφία η οποία σχηματίστηκε μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες της πανεπιστημιακού και τότε μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά επιστρέφει στα… χέρια των ανακριτικών αρχών.

Μεταξύ του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου και της εισαγγελικής πρότασης είχε μεσολαβήσει η κατάθεση υπομνήματος των δύο πρώην μελών της Αρχής Ζωής Γεωργαντά και Νίκου Λογοθέτη, σύμφωνα με το οποίο από την επίμαχη δικογραφία έχουν χαθεί κρίσιμες καταθέσεις και δικόγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 5η ειδική ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη έκλεισε την υπόθεση με τυπικές κλήσεις, ωστόσο στη συνέχεια μία σειρά καταγγελιών της βασικής μάρτυρα Ζωής Γεωργαντά για αντιδικονομικές ενέργειες είχε σαν αποτέλεσμα την πειθαρχική δίωξη της δικαστικής λειτουργού από τον Άρειο Πάγο.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει πολλές φορές τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να έχουν αποδοθεί σε κανέναν συγκεκριμένες ευθύνες, ούτε ποινικές, ούτε πολιτικές, ενώ από την πλευρά της τότε πολιτικής ηγεσίας δεν έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις.

Είναι λαϊκή απαίτηση η Δικαιοσύνη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και επιτέλους ο ελληνικός λαός να μάθει όλη την αλήθεια για το παρασκήνιο της συγκεκριμένης εποχής που οδήγησε τη χώρα στο τέλμα και στα νύχια των αρπαχτικών της χρηματιστηριακής αγοράς.

Διαβάστε επίσης:

Στέλνουν στο αρχείο το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Εξαφάνισαν καταθέσεις για να αθωώσουν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου

«Δεν θα πληρώσουν όσοι μας οδήγησαν στο Μνημόνιο»