ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται το συλλαλητήριο για τις Σκουριές στο Σύνταγμα

Συνεχίζεται το συλλαλητήριο για τις Σκουριές στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα, το οποίο διοργανώνεται από το Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές «Ώρα Μηδέν» και έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με σύνθημα της συγκέντρωσης «Χημικά- Σκουριές- Ακτές. Συμβαίνουν τώρα! Μαζί τα σταματάμε τώρα!» το συλλαλητήριο- συναυλία διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αφορά τρία «φλέγοντα περιβαλλοντικά μέτωπα της σημερινής περιόδου: την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας που πραγματοποιείται σήμερα στη Μεσόγειο, τη συνεχιζόμενη οικολογική καταστροφή στη Χαλκιδική από τις εξορύξεις χρυσού, και τα προωθούμενα κυβερνητικά νομοθετήματα για τον αιγιαλό και τις παραλίες».
Στη συναυλία που θα ακολουθήσει θα εμφανιστούν οι Νένα Βενετσάνου, Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Θοδωρής Κοτονιάς, Κώστας Λειβαδάς, Νίκος Τουλιάτος, Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.

Οι διαδηλωτές πάντως δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία αφού οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος παραμένουν ανοιχτοί.