ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη Συνεργασία Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ με UNESCO

Μεγάλη Συνεργασία Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ με UNESCO

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμμαχία Πολιτισμού και Εκπαίδευσης», πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή, και του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, στα Γραφεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στη Νίκαια.

Ο κ. Μαρωνίτης και ο κ. Ξυνής προχώρησαν σε έναν εκτεταμένο εποικοδομητικό διάλογο, ανταλλάσσοντας καινοτόμες ιδέες και απόψεις, και κατέληξαν σε Σύμφωνο Συνεργασίας, ορίζοντας κοινούς στόχους δράσης.

Μεταξύ των στόχων, η προώθηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, η άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας, καθώς και η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για απόρους, μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος της UNESCO, επεσήμανε σχετικά: «Ξεκινά μια ιδιαίτερα ελπιδοφόρα συνεργασία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, με τον οποίο και μας ενώνει η παράλληλη δράση μας, που ως κεντρικό άξονα έχει την προσφορά στο συνάνθρωπο μέσω του Πολιτισμού, της Αλληλεγγύης και της Εκπαίδευσης. Είμαστε αισιόδοξοι για την κοινή δράση που ξεκινά».

INFO:

Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ

Ι.Ε.Κ ΞΥΝΗ:

• Αθήνα: Πατησίων 31, ΤΗΛ.: 210 5279500

• Πειραιάς: Φίλωνος 39, ΤΗΛ.: 210 4120313

• Γλυφάδα: ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου, ΤΗΛ.: 210 9640117

• Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9, ΤΗΛ.: 2310 552406

www.iek-xini.edu.gr

MEDITERRANEAN COLLEGE:

• Αθήνα: Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, ΤΗΛ.: 210 8899600

• Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9, ΤΗΛ.: 2310 287779

www.medcollege.edu.gr