ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ειδικοί Φρουροί ζητούν την επικήρυξη Μαζιώτη για εξοπλισμό

Οι Ειδικοί Φρουροί ζητούν την επικήρυξη Μαζιώτη για εξοπλισμό

Τα χρήματα της επικήρυξης του Νίκου Μαζιώτη, ύψους 1 εκατ. ευρώ, ζητούν από την Πολιτεία οι Ειδικοί Φρουροί, προκειμένου όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση να καλυφθούν ελλείψεις στον εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η πολιτεία διέθεσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό επικήρυξης του τρομοκράτη με σκοπό να εκμεταλλευτεί κάθε τρόπο που θα οδηγήσει στη σύλληψή του. Το ίδιο χρηματικό ποσό έχει ηθικό απαρέγκλιτο χρέος και προτείνουμε, τις αμέσως επόμενες μέρες να δεσμευθεί δημόσια δια των συναρμοδίων Υπουργών και να το διαθέσει σε κάλυψη και αγορά εξοπλισμού στην ΔΙ.ΑΣ και όπου επίσης υπάρχει ύψιστη ανάγκη για τέτοιου είδους κάλυψη» αναφέρει μεταξύ άλλων, το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών.

Την ίδια στιγμή, τονίζουν τις τραγικές, όπως χαρακτηρίζουν, ελλείψεις της ΕΛ.ΑΣ. σε μέσα και εξοπλισμό που είναι αναγκαία για την πάταξη του εγκλήματος, ζητώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει νομικά για «κλείσει τους νομικούς-δικαστικούς διαδρόμους που επιστρέφουν τους εγκληματίες στην κοινωνία».

Δεδομένων των συνθηκών και των περιστάσεων, το αίτημα του σωματείου των ειδικών φρουρών κρίνεται ως μια έκκληση για έμπρακτη- ουσιαστική αναγνώριση της κυβέρνησης του έργου και της κοινωνικής προσφοράς της ομάδας ΔΙΑΣ, την οποία τις τελευταίες ώρες εξάρουν από τον πρωθυπουργό μέχρι το τελευταίο βουλευτή των κομμάτων που συμμετέχουν σ' αυτή.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Τα λόγια περιττεύουν, όταν ο επαγγελματισμός και το θάρρος κυριαρχούν σε ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές έναν μακελάρη τρομοκράτη απέναντι σε Συναδέλφους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και ενός Συναδέλφου Ειδικού Φρουρού που είχε διατεθεί στην πάταξη άλλου είδους παράνομων ενεργειών.

Η Ελληνική Αστυνομία στο σύνολο της απολαμβάνει για ακόμη μια φορά εξ αιτίας τους τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας.

Η πρώτη σκέψη και ενέργειές μας στράφηκαν στην κατάσταση της υγείας των εμπλεκόμενων Συναδέλφων και ιδιαίτερα του Συναδέλφου που διακομίστηκε τραυματισμένος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τις επισκέψεις μας διαπιστώσαμε ότι η ζωή του και η υγεία του δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Ευχόμαστε και επιθυμούμε το συντομότερο δυνατό να αναρρώσει και να επιστρέψει στην οικογένεια του και το παιδί του».

Διαβάστε επίσης:

Μαζιώτης: Μία ώρα πριν τη συμπλοκή ψώνιζε ρούχα στο «Τhe Mall»