ΕΛΛΑΔΑ

Σούδα: Τριήμερος αποκλεισμός της βάσης για τα χημικά της Συρίας

Σούδα: Τριήμερος αποκλεισμός της βάσης για τα χημικά της Συρίας

Με αποκλεισμό της βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα κορυφώνονται οι δεκαήμερες δράσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας φορέων της Κρήτης για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:00 στην πλατεία της δημοτικής αγοράς Χανίων. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το σημείο του αποκλεισμού, που στόχος των διοργανωτών είναι να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Σήφη Χιωτάκη, «αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή του κόσμου».

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού θα υπάρξουν συναυλίες και ομιλίες που θα αφορούν και άλλα ζητήματα, όπως η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 140 Σύροι μετανάστες που από την 1η Απριλίου βρίσκονται στα Χανιά.

Εξάλλου, επισημάνθηκε ότι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δεν θα εμποδίζεται η κίνηση πολιτών αλλά μόνον αυτή που σχετίζεται με τη λειτουργία της βάσης.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, σε εξέλιξη είναι και οι προετοιμασίες για την αποστολή τριών πλοιαρίων με περίπου 40 επιβαίνοντες, με στόχο την όσο το δυνατόν κοντινότερη προσέγγιση στο αμερικανικό πλοίο πάνω στο οποίο γίνεται η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: «Βούλιαξε» η Σούδα από διαμαρτυρόμενους για τα χημικά

Χανία: Νέα κινητοποίηση για τα χημικά της Συρίας στη βάση της Σούδας