ΕΛΛΑΔΑ

Λίστα Λαγκάρντ: Στον ανακριτή Διώτης και Καπελέρης

Λίστα Λαγκάρντ: Στον ανακριτή Διώτης και Καπελέρης

Ενώπιον των ειδικών ανακριτών Διαφθοράς Χρήστου Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη πρόκειται να βρθούν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης την προσεχή εβδομάδα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτικές αρχές έχουν υπολογίσει τη ζημία που υπέστη το Δημόσιο από το γεγονός ότι δεν διενεργήθηκαν οι έλεγχοι στα πρόσωπα της λίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ποσό 5 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να έχει εισπράξει το Δημόσιο αν είχαν ελεγχθεί μόνο 14 από τα 2.062 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ.

Πηγή που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη επισημαίνει καταρχήν ότι το ποσό των 5 εκατομμυρίων είναι απλώς ενδεικτικό, βεβαιώνει δε, ότι πρόσωπο που συγκαταλέγεται στην επίμαχη λίστα κατέθεσε προσφάτως 500.000 ευρώ από τον φόρο που του αναλογούσε - «ζεστό χρήμα στον δημόσιο κορβανά», λέει χαρακτηριστικά.

Οι Διώτης και Καπελέρης καλούνται πάντως να δώσουν εξηγήσεις για «τα έργα και τις ημέρες τους».

Οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ αναμένονται στην Ευελπίδων την Τετάρτη, όπως όλα δείχνουν όμως δεν θα επιλέξουν να περιγράψουν τώρα λεπτομέρειες και χειρισμούς που τους ενέπλεξαν στην ιστορία, αλλά τον Σεπτέμβριο, αφού λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη (pics)

Ρoή Ειδήσεων