ΕΛΛΑΔΑ

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων (pics)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων (pics)

Το απόγευμα της Κυριακής, ο τοπικός κλήρος, οι αρχές του τόπου και ο κόσμος της πρωτεύουσας της Ηπείρου, καλωσόρισαν τον νέο τους Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων ο Αρχιεπίσκοπος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Δήμαρχος, οι ιερείς και πλήθος κόσμου φώναξαν «άξιος» στον νέο τους Μητροπολίτη.

Στην ομιλία του ο νέος Μητροπολίτης αναγνώρισε την μεγάλη και ιστορική ευθύνη που έχει αναλαμβάνοντας την Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Τόνισε την πνευματική αναφορά του στον Οικουμενικό Θρόνο, ενώπιον του εκπροσώπου του Πατριαρχείου, Μητροπολίτη Προύσσης Ελπιδοφόρου, και μίλησε για την τεράστια ευθύνη και ιστορική κληρονομιά που αναλαμβάνει.

Τα Ιωάννινα στο εξής, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, είναι πια η οικογένειά μου.

«Το είναι μου θέλω να ποτιστεί με τη νέα μου πατρίδα, τη γη, τους ανθρώπους της, τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, τα όνειρα των νέων, την πρόοδο και το κοινό καλό» είπε.

Υποσχέθηκε πως με οδηγό το Ευαγγέλιο και με διάθεση συνεργασίας με όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του τόπου, αλλά ιδιαίτερα με τους νέους, με διαφάνεια και νομιμότητα, θα επιδιώξει να γίνει «ο πρώτος εργάτης και διάκονος της Μητρόπολης».

Πηγή: romfea.gr

Ρoή Ειδήσεων